Καταστροφή του δέρματος από ζάχαρη, κρασί και γλουτένη…

Το δέρμα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαρτυρούν την ηλικία αλλά φυσικά και τη διατροφή και γενικότερα τη ζωή που κάνουμε. Όμως το χρόνο δεν μπορείτε να τον σταματήσετε αλλά μπορείτε ωραιότατα να επιβραδύνετε τη φθορά του δέρματός σας, δείτε κάποιες τροφές, οι οποίες κάνουν τεράστια ζημιά στο δέρμα σας και ίσως να μην το υποψιαζόσασταν καν!
Τροφές με γλυκαιμικό οξύ: Λευκό ψωμί, ζυμαρικά κέικ και γενικότερα ότι είναι ωραίο στη ζωή αυτή, σχετίζονται, και αυτά, με την έξαρση της ακμής. Έρευνες λοιπόν έδειξαν ότι άνθρωποι που έκαναν διατροφή πιο φτωχή σε γλυκαιμικό οξύ, έβλεπαν τεράστια βελτίωση στην υφή του δέρματός τους.
Ζάχαρη: Δεν είναι μόνο η σοκολάτα ένοχη, αλλά γενικότερα οτιδήποτε περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, δυστυχώς. Η μεγάλη συσσώρευση σακχάρων στο αίμα, καταστρέφει το φυσικό κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να το κάνει πιο επιρρεπές σε ρυτίδες και σημάδια! Μην πανικοβάλλεστε, όλα με μέτρο!
Αλκοόλ: Τι κι αν είναι διουρητικό; Περιέχει οινόπνευμα που αυτό από μόνο του είναι αρνητικό! Μπορεί λοιπόν ένα ποτηράκι κρασί να κάνει καλό και στην καρδιά, αλλά η υπερκατανάλωση σίγουρα κάνει κακό στο δέρμα. Καταστρέφει το κολλαγόνο, το κάνει πιο θαμπό, πιο εύθραυστο και πιο ευαίσθητο.