Καταπολεμήστε την αϋπνία με αυτό το φρούτο!

Καταπολεμήστε την αϋπνία με αυτό το φρούτο!
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κατακόρυφη αύξηση του άγχους και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας έχει σαν αποτέλεσμα να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι το βράδυ και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τις σκέψεις, τους υπολογισμούς και τις αγωνίες.
Οι περισσότεροι στρέφονται στη λήψη φαρμάκων για να αντιμετωπίσουν τις αϋπνίες.
Ωστόσο, σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι και η φύση.
Ένα φρούτο, το κεράσι μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικό με τα φάρμακα. Μάλιστα, τα κεράσια, είναι ίσως το πιο ισχυρό αντίδοτο της φύσης στην αϋπνία.

Έρευνα του 2010 απέδειξε ότι ένα ποτήρι χυμός κερασιού (χωρίς ζάχαρη) το πρωί και άλλο ένα το βράδυ, συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμησης των διαταραχών ύπνου!
«Τα κεράσια Montmorency περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης, δηλαδή, που παράγεται από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι η ώρα να κοιμηθεί και πότε να ξυπνήσει», λέει χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Γουϊκς, ο οποίος είναι ειδικός στα βιολογικά φάρμακα.

Ερευνητές της Σχολής Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Northumbria στο Newcastle, αποκάλυψαν άλλωστε –μόλις πέρυσι- ότι τα κόκκινα κεράσια Montmorency αυξάνουν τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα, ρυθμίζοντας έτσι με φυσικό τρόπο το βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου σώματος.
Εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα κατανάλωσαν 30ml χυμό κερασιού δύο φορές την ημέρα για μία ολόκληρη εβδομάδα ενώ σε άλλους χορηγήθηκε ένα φάρμακο placebo (εικονικό φάρμακο) κατά της αϋπνίας. Ειδικά σχεδιασμένοι αισθητήρες παρακολουθούσαν τον κύκλο ύπνου – εγρήγορσης των εθελοντών και έτσι συντάχθηκε ένα ημερολόγιο ύπνου για τον καθένα χωριστά.
Εκείνοι που είχαν πιεί τον χυμό κεράσι, σημείωσαν εν τέλει αύξηση στον χρόνο του ύπνου τους τουλάχιστον κατά 25 λεπτά ενώ βελτίωσαν κατά 6% την ποιότητα του ύπνου τους. Όλα αυτά σε επτά μόλις ημέρες.