Καθημερινά αντικείμενα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας…

Καθημερινά αντικείμενα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας…

 

 
Τα χρησιμοποιείτε καθημερινά, γιατί κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, ωστόσο χωρίς να το γνωρίζετε υπονομεύουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες την υγεία σας.

Τα χρησιμοποιείτε καθημερινά, γιατί κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, ωστόσο χωρίς να το γνωρίζετε υπονομεύουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες την υγεία σας.

Από κουρτίνες μπάνιου μέχρι έπιπλα κήπου και από ξαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια μέχρι παλιά και φθαρμένα τηγάνια, δείτε ποια είναι τα πέντε «δημοφιλή» αντικείμενα που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Φθαρμένα μαγειρικά σκεύη
Με τον καιρό και την παρατεταμένη χρήση πολλά από τα μαγειρικά σκεύη αποκτούν γρατσουνιές και βαθιά κοψίματα. Ωστόσο, πολλά από αυτά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου, τα οποία έχουν συνδεθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Προκειμένου να μην περάσει, λοιπόν, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στα φαγητά σας, φροντίζετε να τα αντικαθιστάτε συχνά με νέα.

Ξαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια νερού
Λόγω των βακτηρίων που συγκεντρώνονται στην επιφάνειά τους, η συνεχής χρήση τους κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Αποφεύγετε, λοιπόν, να τα χρησιμοποιείτε δεύτερη φορά και προτιμάτε τα γυάλινα.

Κουρτίνες μπάνιου και πλαστικά έπιπλα κήπου
Μπορεί να μοιάζουν ακίνδυνα, αλλά όταν είναι κατασκευασμένα από PVC, τότε κρύβουν κινδύνους για το συκώτι και τα νεφρά μας. μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Ιδιαίτερα οι κουρτίνες μπάνιου, όταν έρχονται σε επαφή με καυτό νερό, γίνονται περισσότερο τοξικές, ενώ, αν είναι κρεμασμένες για πολύ καιρό, τότε αποτελούν εστία μόλυνσης, λόγω της συγκέντρωσης βακτηρίων.

Μπουκάλια υγρών για αθλητές
Πολλά από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά, χημικές ουσίες που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, που σύμφωνα με έρευνες ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη. Και σε αυτή την περίπτωση προτιμάτε τα γυάλινα.

Συσκευασίες τροφίμων
Μπορεί οι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και φύλαξη φαγητού να είναι βολικές, ωστόσο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσες περιέχουν πολυστερίνη.

ΠΗΓΗ