Κάντε το όλοι! Πως θα απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό τοποθεσίας από τη Google…

Ακόμα κι εάν απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό τοποθεσίας της Google αυτή συνεχίζει να την παρακολουθεί εάν χρησιμοποιείτε άλλες βασικές εφαρμογές της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Όταν λοιπόν πραγματοποιείτε μια αναζήτηση, πλοηγήστε στους χάρτες της Google ή βλέπετε τον καιρό μέσω android και iPhones o αμερικανικός κολοσσός θα εξακολουθήσει να καταγράφει την τοποθεσία σας.

Από την πλευρά της η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι απολύτως ξεκάθαρη, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο AP προσθέτοντας το εξής:
«Παρέχουμε σαφείς περιγραφές αυτών των εργαλείων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις ενεργοποιούν, να τις απενεργοποιούν ή να διαγράφουν τα ιστορικά τους ανά πάσα στιγμή».

Για να αποτρέψετε την παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου μπορείτε να απενεργοποιήσετε μια άλλη ρύθμιση που ονομάζεται «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών».

► Τα βήματα για συσκευή Android:
Προχωρήστε στις ρυθμίσεις.
Πατήστε στο Google, στη συνέχεια στο Λογαριασμό Google.
Αγγίξτε την καρτέλα «Δεδομένα & προσωποποίηση» και έπειτα στο «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών».
Εναλλαγή της δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών.

► Για να απενεργοποιήσετε το «ιστορικό τοποθεσίας»:
Προχωρήστε στην καρτέλα «Δεδομένα & εξατομίκευση», όπως και παραπάνω.
Πατήστε στο «ιστορικό τοποθεσίας» και αλλάξτε την ρύθμιση για κάθε τηλέφωνο ή συσκευή συνδεδεμένη στο λογαριασμό σας στο Google.

► Τα βήματα για iPhones, iPads και υπολογιστές:
Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να μεταβείτε απευθείας στη σελίδα ελέγχου δραστηριοτήτων (ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε στο Google λογαριασμό).
Εναλλαγή της ρύθμισης δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών.
Η εναλλαγή για το «ιστορικό τοποθεσίας» βρίσκεται κάτω από τη ρύθμιση «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογής», την οποία μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε.

► Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στη ρύθμιση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Ανοίξτε το Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και στο κουμπί Λογαριασμού Google.
Κάντε κλικ στην επιλογή «Προσωπικές πληροφορίες και προστασία της ιδιωτικής ζωής» και στη συνέχεια στη δραστηριότητα σας.
Κάντε κλικ στους ελέγχους δραστηριότητας.
Εναλλαγή δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών.
Για να ελέγξετε και να διαγράψετε την καταγεγραμμένη δραστηριότητα σας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων τοποθεσίας, ο πίνακας δραστηριότητας της Δραστηριότητας Google σάς δίνει τη δυνατότητα να διαγράψετε ατομικά και ομαδικά συμβάντα.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε το ιστορικό τοποθεσίας σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων.

efsyn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...