Κάντε το πείραμα! Τι θα συμβεί αν για ένα μήνα πίνετε μόνο νερό…

Κάντε το πείραμα! Τι θα συμβεί αν για ένα μήνα πίνετε μόνο νερό…

 

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κόψετε τον καφέ και τα αναψυκτικά και στη θέση του να εισάγετε το νερό.
Όλοι κατά καιρούς έχουμε ορκιστεί πως θα κόψουμε το αλκοόλ, τον καφέ ή τα αναψυκτικά κάποια στιγμή. Μήπως ήρθε η ώρα για την υλοποίηση; Οι παρακάτω λόγοι θα δώσουν το κίνητρο, αφού το πολύτιμο υγρό:

Κατευνάζει την όρεξη
Το νερό κατεστέλει την όρεξη. Το σώμα μας πολλές φορές παίζει παιχνίδια και, ενώ νομίζουμε πως πεινάμε, απλά είμαστε αφυδατωμένοι και χρειαζόμαστε νερό. Σε κάθε περίπτωση, ένα ποτήρι νερό μπορεί να μας «κρατήσει» μέχρι να πεινάσουμε κανονικά.

Βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου
Το 75% με 85% του εγκεφάλου αποτελείται από νερό, οπότε είναι σημαντικό για τη σωστή του λειτουργία. Αποφεύγοντας διουρητικά ποτά –όπως το αλκοόλ ή ο καφές– δίνουμε στον εγκέφαλό μας τη δυνατότητα για καλύτερη συγκέντρωση, ενώ αποφεύγουμε τους πονοκεφάλους.

Είναι πιο φθηνό
Όπως και να ‘χει, ένα μπουκάλι νερό είναι πιο φθηνό από ένα αναψυκτικό ή έναν καφέ. Αρκεί βέβαια να μην το…γυρίσετε σε ακριβά εμφιαλωμένα νερά εισαγωγής.

Αυξάνει τον μεταβολισμό
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μεταβολισμός «παίρνει μπρος» πίνοντας νερό αμέσως μετά την έγερση το πρωί. Συγκεκριμένα, η έρευνα βρήκε ότι μισό λίτρο νερό αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού κατά 30%, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Χαρίζει υγιή επιδερμίδα
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής, καλό είναι να κόψετε τα ζαχαρούχα ποτά και αναψυκτικά, τα οποία μπορεί να προκαλούν ή να εντείνουν την κατάσταση. Αντικαθιστώντας τα με νερό διατηρούμε την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και πιο σφριγηλή.

Βοηθά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες σε συνδυασμό με νερό θα κάνει θαύματα στην πέψη, ειδικά για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς
Όταν δεν είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι το αίμα γίνεται πιο πηκτό και ως εκ τούτου η καρδιά ζορίζεται περισσότερο στο να κάνει την δουλειά της. Έρευνα έδειξε πως όσοι πίνουν πέντε ποτήρια νερό την ημέρα, μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής κατά 41%, σε σχέση με όσους καταναλώνουν λιγότερο από δύο ποτήρια νερό την ημέρα.

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr