Κάντε καλά τον οργανισμό σας με αυτό το super ρόφημα!

Κάντε καλά τον οργανισμό σας με αυτό το super ρόφημα!

 

 
Black walnut (Μαύρη Καρυδιά) είναι το όνομα ενός μεγάλου φυλ­λοβόλου δέντρου το οποίο είναι ιθαγενές στην Ευρώπη και έχει προσαρμοστεί στα πιο εύκρατα κλίματα του κόσμου. Παράγει ένα πρασινωπό-κιτρινωπό φρούτο, λίγο μεγαλύτερο από μια μπάλα γκολφ. Ο σπόρος εί­ναι φαγώσιμος, αλλά οι βοτανολόγοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τον φλοιό του φρούτου παρά για τον σπόρο. Καθώς το φρούτο του black walnut ωριμάζει, η φλούδα μαλακώνει και ο σπόρος ξεχωρίζει εύκολα. Η κίτρινη φλούδα έχει μια μαύρη σάρκα, η οποία λεκιά­ζει οτιδήποτε αγγίζει. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες προέρχονται από αυτές τις μαύρου χρώματος ταννίνες.

Οι φλούδες του φρούτου έχουν χρησιμοποιηθεί για τη βαφή δέρματος ζώων και για τη θεραπεία πλη­γών. Το black walnut βοηθά στη θεραπεία ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και φλεγμονή. Είναι αποτελεσμα­τικό στην εξολόθρευση διαφόρων μικροβίων στο έντε­ρο. Οι βοτανολόγοι το αναγνωρίζουν ως ένα διεγερτι­κό του θυρεοειδούς, διότι είναι πλούσιο σε ιώδιο.

Το black walnut έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσι­ακά για τη θεραπεία αιμορροΐδων εντερικών σκουλη­κιών, πληγών και μωλώπων.

Το black walnut είναι τυπικό των στυπτικών φυ­τών. Η δράση του βασίζεται στο περιεχόμενό του σε ταννίνες. Οι ταννίνες δουλεύουν τοπικά για να τονώ­σουν τους ιστούς του σώματος με τους οποίους έρχο­νται σε επαφή. Λειτουργούν διαχωρίζοντας ελεύθερες πρωτεΐνες, οι οποίες είναι γενικά παρούσες μόνο σε ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη και φλεγμονή. Ο όρος ταννίνη προέρχεται από τη χρήση του στη βαφή δερ­μάτων ζώων. Αυτό κάνει το black walnut χρήσιμο στη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων του εντέρου με ειδική χρησιμότητα στη θεραπεία αιμορροΐδων.

Οι ταννίνες στο black walnut θεωρούνται ότι εξαλείφουν τα ανεπιθύμητα μικρόβια στο έντερο. Οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι το όξινο περιεχόμενο των ταννίνων κάνει τη ζωή μη βολική για τους μύκητες και τα μικρόβια που αγαπούν το αλκαλικό περιβάλλον και μπορούν να προσβάλλουν το έντερο. Τα καλά μικρό­βια (προβιοτικά), όπως ο γαλακτοβάκιλλος οξεόφιλος (lactobacillus acidophilus), φαίνονται ανεπηρέαστα από την παρουσία ταννίνων.

Το περιεχόμενο του ιωδίου στο black walnut εί­ναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα βότανα. Πολλοί βοτανολόγοι αναφέρουν μεγάλη επιτυχία χρησιμοποι­ώντας black walnut για τη θεραπεία καταστάσεων υπο­θυρεοειδισμού.

H ΣΥΝΤΑΓΗ!

Εκχύλισμα black walnut 1 γραμμάριο φλούδας αποξηραμένου φρούτου,

5ml αλκοόλ,

5ml νερού

Φτιάξτε το ρόφημα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα!

Μάριος Δημόπουλος

Διατροφολόγος

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος της American Association of Drugless Practitioners