Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας…

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας…
Είναι μια από τις δουλειές στο σπίτι που όλοι βαριόμαστε. Το άλλαγμα το σεντονιών στο κρεβάτι. Είναι όμως απαραίτητα. Κάθε πόσο αλήθεια πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας για να μην είναι επικίνδυνα για την υγεία μας;

Ερευνητές λένε πως τα σεντόνια πρέπει να αλλάζουν ιδανικά μια φορά την εβδομάδα και δεν θα πρέπει να παραμένουν στο κρεβάτι για περισσότερες από 15 ημέρες.
Όπως λένε οι ειδικοί, τα περισσότερα από τα αλλεργιογόνα και μικρόβια που αναφέρθηκαν συσσωρεύονται στο κρεβάτι σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η καθαρότητα των σεντονιών είναι μεγάλη υπόθεση εάν σκεφτούμε πως σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας το περνάμε στο κρεβάτι.
Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάζουμε τα σεντόνια κάθε εβδομάδα με τους έντονους ρυθμούς ζωής και δουλειάς που έχουμε. Θα πρέπει όμως να ξεκλέβουμε ένα 10λεπτο για να το κάνουμε.

Παλαιότερες ρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν δείξει πως τα σεντόνια είναι εστίες συσσώρευσης και ανάπτυξης για μύκητες και βακτήρια. Το καλοκαίρι μάλιστα τα πράγματα είναι χειρότερα και λόγω ιδρώτα. Αυτό και μόνο οφείλει να σας δραστηριοποιήσει για τα καλά!

Από όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να προκληθούν βήχας, αλλεργίες αλλά και άλλες λοιμώξεις -κυρίως- του αναπνευστικού. Για τους λόγους αυτούς φροντίστε να αλλάζετε όσο συχνότερα γίνεται τα σεντόνια του κρεβατιού σας.
ΠΗΓΗ: healthview.gr