Η κατανάλωση μισού κρεμμυδιού καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο στο μισό!

Πολλές είναι οι επιδημιολογικές έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή και ιδιαίτερα η κουερσετίνη που περιέχουν το κρεμμύδι αναστέλλουν τη δράση και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Φαρμακολογίας του Μιλάνου, η οποία δημοσιεύτηκε το 2006 στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», όσοι καταναλώνουν συστηματικά κρεμμύδι και σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο. Μάλιστα, τα ποσοστά μείωσης του κινδύνου για καρκίνο στο στόμα και το φάρυγγα διαμορφώνονται στο 84%, για τον καρκίνο του μαστού στο 25%, για τον καρκίνο των ωοθηκών στο 73% και για τον καρκίνο του προστάτη στο 71%. Η κατανάλωση μισού κρεμμυδιού την ημέρα συνδέεται με πτώση 50% του κινδύνου για καρκίνο στο στομάχι. Μια Γαλλική επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι η πρόσληψη κρεμμυδιού συνδέθηκε επίσης με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners