Η γυμναστική που κάνετε δείχνει το μέλλον σας…

Η γυμναστική που κάνετε δείχνει το μέλλον σας…

 

 

Λατρεύεις τη yoga ή μήπως σου αρέσει να κάνεις βάρη; Το ξέρεις πως η προτίμησή σου σε συγκεκριμένο είδος άσκησης μπορεί να σου αποκαλύψει σε ποια κατάσταση θα είναι η υγεία σου μελλοντικά;

Εάν περπατάς το μεσημέρι… Θα είσαι πιο ανθεκτική στο στρες. Σε μια έρευνα που έγινε στη Βρετανία, οι συμμετέχοντες που περπατούσαν για μισή ώρα τρεις μέρες την εβδομάδα για διάστημα 10 εβδομάδων ένιωσαν μεγαλύτερη χαλάρωση και λιγότερη ένταση στη δουλειά τους τις ημέρες που περπατούσαν.

Εάν σηκώνεις βάρη… Θα έχεις πιο φλατ κοιλιά. Οι ερευνητές του Harvard βρήκαν ότι όσοι σήκωναν βάρη για 20 και παραπάνω λεπτά καθημερινά είχαν πιο φλατ κοιλιά σε σύγκριση με όσους έκαναν καρδιοαγγειακή άσκηση.

Εάν κάνεις αερόμπικ το πρωί… Θα έχεις πιο ποιοτικό ύπνο. Μια έρευνα έδειξε ότι η άσκηση τις πρωινές ώρες οδηγεί σε βελτίωση του ύπνου σε σύγκριση με την άσκηση το απόγευμα ή το βράδυ.
Εάν κάνεις 10 χιλιάδες βήματα τη μέρα… Μειώνεις αισθητά τον κίνδυνο να πεθάνεις νέα. Όσοι αύξησαν το περπάτημά τους από χίλια σε δέκα χιλιάδες βήματα είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίς, σύμφωνα με έρευνα στην Αυστραλία.

Εάν κάνεις yoga… Θα μειώσεις τους πόνους της αρθρίτιδας. Έρευνα έχει δείξει ότι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα που έκαναν yoga τρεις φορές την εβδομάδα παρουσίασαν 20% βελτίωση στον πόνο και στο επίπεδο ενέργειάς τους.

ΠΗΓΗ: socialista.com.cy