Η αερόβια γυμναστική βοηθά όσους έχουν άσθμα!

Nέα μελέτη, παρουσιάζει τα άτομα με άσθμα που προσθέτουν την αερόβια άσκηση στη θεραπευτική τους αγωγή μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τα κοινά συμπτώματα της ασθένειας.

Σύμφωνα με τον δρ Celso Carvalho, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο ανέφερε ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και ασθενείς οι οποίοι ήδη ελέγχουν τα συμπτώματα με φάρμακα.

Πολλοί άνθρωποι με άσθμα, σε τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν αντι-φλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσουν τη διόγκωση και την παραγωγή της βλέννας στους αεραγωγούς, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο ή ακόμα και την πρόληψη των συμπτωμάτων.

Με μαθήματα γιόγκα και διάδρομο των 35 λεπτών δύο φορές την εβδομάδα και για 12 συνεχόμενες εβδομάδες, οι ασθενείς μείωσαν σημαντικά την ευαισθησία και τα συμπτώματα της ασθένειας.

Η άσκηση φαίνεται πως μείωσε επίσης τις κυτοκίνες, τις πρωτείνες που πιθανότατα συνδέονται με τη φλεγμονή. Μια άλλη ανησυχία είναι ότι η άσκηση μπορεί στην πραγματικότητα να πυροδοτήσει μια κρίση άσθματος.

Για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου, οι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή εισπνοής πριν ξεκινήσουν την άσκηση, καθώς επίσης και να ολοκληρώσουν σωστά την προπόνησή τους με τις κατάλληλες εκπνοές.