ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ!Μέχρι πόσους συντρόφους μπορούμε να έχουμε;

Είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή στη σχέση να έρθουμε αντιμέτωποι με την ερώτηση: «Πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχες μέχρι τώρα;»

Τι απαντάμε; Οι επιλογές είναι τρεις: λέμε την αλήθεια, «φουσκώνουμε» το νούμερο ή κάνουμε μια μικρή… έκπτωση.
Σύμφωνα με νέα έρευνα του δικτύου ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug online doctor, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες (ποσοστό 58,6% και 67,4% αντίστοιχα) επιλέγουν συνήθως το δρόμο της αλήθειας!

who_lies_more
Άλλωστε, η ειλικρίνεια όσον αφορά το σεξουαλικό ιστορικό κρίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις απαραίτητη. Για παράδειγμα, για όσους δεν χρησιμοποιούν προστασία στο σεξ ο υψηλός αριθμός ερωτικών συντρόφων μεταφράζεται σε μεγαλύτερη έκθεση σεσεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Η νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αποκάλυψε επίσης ποιος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων θεωρείται «ιδανικός» και ποιος «υπερβολικός».

sexual_sentiment_by_gender

Όπως φαίνεται από το παραπάνω γράφημα, οι άντρες συμμετέχοντες απάντησαν ότι ο ιδανικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων για μια γυναίκα είναι κατά μέσο όρο 7,5, ενώ θα το θεωρούσαν υπερβολή αν μια γυναίκα τούς έλεγε ότι έχει κάνει σεξ με περισσότερους από 14 άντρες στη ζωή της.
Οι γυναίκες με τη σειρά τους απάντησαν ότι ο ιδανικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων για έναν άντρα είναι κατά μέσο όρο 7,6, ενώ θεωρούν υπερβολικό να έχει κάνει ένας άντρας σεξ με περισσότερες από 15,2 γυναίκες κατά μέσο όρο.
Παραδόξως, οι αριθμοί δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, γεγονός που υποδεικνύει ότι σε μεγάλο βαθμό έχει πάψει να ισχύει το κλασικό «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όσον αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα αντρών και γυναικών.
πηγη onmed.gr