Εντυπωσιακό! Δείτε για ποιο σκοπό θα φωτιστούν μωβ διάσημα κτίρια της Ελλάδας!

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ), διάσημα κτίρια σε όλο τον κόσμο πρόκειται να γίνουν… μωβ, αφού θα φωτιστούν για να τιμήσουν την συγκεκριμένη ημέρα!
Όσον αφορά την χώρας μας, χρώμα θα αλλάξουν το βράδυ της Πέμπτης η Ακαδημία Αθηνών, τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη, το δημαρχείο της Καβάλας, το άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα, η κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα, το Εθνικό Ωδείο στη Λάρισα και το Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα.
Επιπλέον, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Διαχείριση των ΙΦΝΕ με στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του πάσχοντα», την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 18:30, στο κτίριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ την επομένη θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία.
Στην Αθήνα, θα γίνει θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών”, την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 12:00, στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στο σαλόνι του 1ου ορόφου.