ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ! Στάση εργασίας στα νοσοκομεία…

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ! Στάση εργασίας στα νοσοκομεία…

 

 

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με βασικό αίτημα τη μη απόλυση κανενός επικουρικού γιατρού αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ταχείες διαδικασίες σε όλους τους κλάδους.

Μάλιστα όπως έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι και θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, στο χώρο της συγκέντρωσης. Οι νοσοκομειακών γιατροί θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικά για αυτό το θέμα.

Επίσης την Τρίτη 25/10/16 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση των επικουρικών στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ στις 7 μ.μ.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους επικουρικούς και νοσοκομειακούς γιατρούς στις κινητοποιήσεις του υγειονομικού κινήματος προκειμένου να διεκδικήσουν λύσεις για τα νοσοκομεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών υπογραμμίζοντας ότι η συμπαράσταση στους επικουρικούς γιατρούς αφορά όλο τον υγειονομικό κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα, δίνει τη δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 30/9/17 μόνο όσων υπηρετούντων επικουρικών γιατρών η θητεία έληγε στις 30/9/16.

ΠΗΓΗ: healthview.gr