Είδηση βόμβα για όσους έχουν Instagram…

Είδηση βόμβα για όσους έχουν Instagram…
Αποκαλυπτικά τα ευρήματα έρευνας που αποκαλύπτουν ότι η νέα τάση να φωτογραφίζουμε το φαγητό μας και αν το “ανεβάζουμε” στο διαδίκτυο, μπορεί να επηρεάσει την γεύση του.
Η μόδα γνωστή ως “foodstagramming” σχετίζεται με την ανάρτηση φαγητών στο Instagram και στο twitter, με στόχο ή να αναδείξουν οι χρήστες τη διατροφή που κάνουν ή να κάνουν τους υπόλοιπους να ζηλέψουν με αυτά που καταναλώνουν, ενώ, φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσει που το “ανέβασμα” γίνεται από επαγγελματίες του είδους για να διαφημίσουν την δουλειά τους.
Η έρευνα που έγινε χωρίζεται σε τρία μέρη.
Στο πρώτο μέρος φωτογραφήθηκαν μια φρουτοσαλάτα και ένα κομμάτι κέικ. Το αποτέλεσμα ήταν, η φωτογραφία του κέικ έκανε το προϊόν πιο νόστιμο όταν καταναλώθηκε, ενώ η φρουτοσαλάτα δεν επηρεάστηκε.
Φυσικά, πρόκειται για ένα γλυκό που τα βάζει με ένα υγιεινό σνακ, και σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα απολαυστικό φαγητό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το περιγράφουμε ως έτσι.
Και εκεί στηρίχθηκε το δεύτερο μέρος της έρευνας που σχετίστηκε με την ποιότητα του φαγητού και τις εντυπώσεις που αφήνει.
Στο τρίτο μέρος, το εύρημα απέδειξε ότι όταν “ανεβαίνουν” φωτογραφίες που απεικονίζουν υγιεινό φαγητό και ο χρήστης φαίνεται να το απολαμβάνει, τότε αυτόματα οι υπόλοιποι χρήστες που βλέπουν την ανάρτηση παρακινούνται να σκεφτούν ότι λαχανικά και φρούτα είναι πιο γευστικά απ’όσο νόμιζαν.