Δουλεύετε μπροστά από έναν υπολογιστή; 5 μυστικά που θα τονώσουν την υγεία σας!

Υπάρχουν πέντε πράγματα που πρέπει να τηρούμε όλοι όσοι εργαζόμαστε πάνω από ένα υπολογιστή, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας στο μέλλον. Αν σας τσούζουν τα μάτια σας, πονάει η πλάτη σας και μουδιάζουν τα πόδια σας, τότε πρέπει να κάνετε τα εξής πέντε πράγματα:

1) Σηκωθείτε

Είναι αναγκαίο να σηκώνεστε και να περπατάτε κάθε μία ώρα. Γυρίστε στο πλάι το κεφάλι σας, τεντωθείτε, προσπαθήστε να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Όλες αυτές οι κινήσεις θα επιτρέψουν στο αίμα να κυλήσει και πάλι κανονικά στο σώμα σας.

2) Ξεκουράστε τα μάτια σας

Αρκεί να τραβήξετε για λίγα λεπτά το βλέμμα σας μακριά από την οθόνη, καθώς η συνεχής έκθεση προκαλεί ξηροφθαλμία, θολή όραση και έντονους πονοκεφάλους.

3) Ενυδατωθείτε

Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρα, καθώς όταν μένουμε ακίνητοι σε μία σταθερή θέση, το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

4) Φάτε μεσημεριανό

Σηκωθείτε για λίγο από το γραφείο σας και φάτε κανονικά μεσημεριανό. Έτσι θα ξεκουράσετε τα μάτια σας και το μυαλό σας, παρέχοντας παράλληλα στον εαυτό σας την απαιτούμενη ενέργεια.

5)Κρατήστε σωστή στάση σώματος

Ίσως αυτός είναι ο πιο βασικός κανόνα, καθώς πολλές φορές ξεχνάμε να κρατήσουμε όρθια τη στάση του κορμιού μας και καμπουριάζουμε, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα στη σπονδυλική μας στήλη και το υπόλοιπο σώμα μας.