Δεν πίνετε γάλα; Οι τροφές που σας παρέχουν το ασβέστιο που χρειάζεστε…

Δεν πίνετε γάλα; Οι τροφές που σας παρέχουν το ασβέστιο που χρειάζεστε…

 
Δεν καταναλώνεις γαλακτοκομικά γιατί δεν σου αρέσουν ή σε πειράζουν; Μην ανησυχείς! Υπάρχουν εναλλακτικές τροφές για γερά και δυνατά κόκαλα. Δες εδώ ποιες είναι αυτές!
1. Σόγια
Οι τροφές σόγιας είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και αποτελούν μια καλή λύση για να αυξήσεις την πρόσληψη ασβεστίου. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 1 γραμμάριο αυτού του θρεπτικού συστατικού κάθε μέρα. Μισό φλιτζάνι τυρί σόγιας εμπλουτισμένο με ασβέστιο περιέχει περίπου 25% της συνιστόμενης ημερήσιας πρόληψης ασβεστίου.

2. Λιπαρά ψάρια
Για να απορροφήσει ο οργανισμός σου το ασβέστιο που χρειάζεται, πρέπει να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D. Ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος αποτελούν ιδανικές πηγές της βιταμίνης.

3. Αμύγδαλα
Περίπου 20 αμύγδαλα παρέχουν σχεδόν το ένα δέκατο της ποσότητας του ασβεστίου που χρειάζεται καθημερινά ένας ενήλικας.

4. Μπρόκολο
2 φλιτζάνια βρασμένο μπρόκολο εξασφαλίζουν το 12% της συνιστώμενης πρόσληψης ασβεστίου και το 20% της συνιστώμενης πρόσληψης φωσφόρου.

5. Μικρά ψάρια (όπως σαρδέλες, μαρίδα)
Με την προϋπόθεση οτι θα φαγωθούν με το κόκαλο αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου και φωσφόρου.

Για γερά οστά και δόντια χρειάζεσαι επαρκή πρόσληψη ασβεστίου (1000 mg ημερησίως), φωσφόρου (700 mg ημερησίως), μαγνησίου, καθώς και βιταμίνης D, που ειναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου.
ΠΗΓΗ: official.gr