Δείτε τα λάθη που κάνουμε καθημερινά και βλάπτουν την υγεία μας…

Δείτε τα λάθη που κάνουμε καθημερινά και βλάπτουν την υγεία μας…
Δεν το συνειδητοποιούμε όμως τα μικρόβια είναι παντού. Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε καθημερινά σχετικά με την υγιεινή μας.

Αγγίζουμε το πρόσωπό μας
Τα χέρια μας ακουμπούν το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το κινητό μας, χρήματα και άλλα αντικείμενα που βρίθουν μικροβίων. Η επακόλουθη επαφή με το πρόσωπο αυξάνει το κίνδυνο λοίμωξης αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης εξανθημάτων.
Δεν σηκωνόμαστε από την καρέκλα
Η καθιστική ζωή συνδέεται με την παχυσαρκία, το έμφραγμα, το διαβήτη, το εγκεφαλικό και τον πρόωρο θάνατο. Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει μάλιστα πως ο αρνητικός αντίκτυπος δεν μετριάζεται από την καθημερινή γυμναστική. Θα πρέπει λοιπόν να σηκωνόμαστε από την καρέκλα έστω και για 2 λεπτά για κάθε ώρα που περνάμε καθιστοί.

Τρώμε στο γραφείο μας
Πρέπει να αφοσιωνόμαστε στο γεύμα μας και να μην κάνουμε ταυτόχρονα άλλα πράγματα την ώρα που τρώμε. Οι περισπασμοί δεν μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε πόσο τρώμε, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.
Τρίβουμε τα μάτια μας
Το συστηματικό τρίψιμο των ματιών μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση του κερατοειδούς χιτώνα και επακόλουθη αλλοίωση της όρασης που δεν διορθώνεται με γυαλιά, φακούς επαφής ή λέιζερ.
Δεν πηγαίνουμε στην τουαλέτα (αν και το θέλουμε)
Αψηφώντας συστηματικά το κάλεσμα της φύσης βάζουμε τον εαυτό μας σε αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού και της ουροδόχου κύστης. Με το πέρασμα των ετών, η κακή αυτή συνήθεια μπορεί επίσης να συμβάλει στην εκδήλωση ακράτειας.