Βοτανικά τσάγια που βοηθούν στην απεξάρτηση από το αλκοόλ…

Βοτανικά τσάγια που βοηθούν στην απεξάρτηση από το αλκοόλ…

 

 

1.Αντζέλικα
Το ρόφημα από το φυτό angelica atropurpurea (ή angelica) είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυτικό φάρμακο για τον αλκοολισμό και την καταστολή της επιθυμίας για αλκοόλ σε άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης. Ακόμα πιο αποτελεσματική είναι η ρίζα του συγκεκριμένου φυτού. Αν την συνθλίψετε και να την καταναλώσετε σε μορφή σκόνης, θα δείτε ότι η επιθυμία σας για αλκοόλ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Η πικρή γεύση της σκόνης ρίζας μειώνει την επιθυμία για αλκοόλ.

 

2. Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό. Το τσάι από χαμομήλι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για εκείνους που θέλουν να μειώσουν την επιθυμία για αλκοόλ. Περιέχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν το πεπτικό σύστημα και ανακουφίζουν το αίσθημα της ναυτίας που μπορεί να προκύψει από τον περιορισμό της κατανάλωσης οινοπνεύματος. Το τσάι από χαμομήλι ηρεμεί το μυαλό και τον οργανισμό και μειώνει την «ανησυχία» για ποτό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αποξηραμένα φύλλα του βοτάνου για να ετοιμάσετε ένα τσάι από χαμομήλι. Καταναλώστε αυτό το τσάι τακτικά για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη.

 

3. Πικραλίδα
Η πικραλίδα είναι ένα βότανο πολύ καλό για την αποτοξίνωση του σώματος και τη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων στέρησης οινοπνευματωδών ποτών. Οι ρίζες αυτού του βοτάνου έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν την επιθυμία για κατανάλωση αλκοόλ. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι τα χημικά συστατικά που υπάρχουν στη ρίζα της, διεγείρουν την παραγωγή χολής. Η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει το επίπεδο της χολής στο σώμα. Η ρίζα της πικραλίδας μπορεί να γίνει σχεδόν σκόνη και να προστεθεί στο τσάι σας για να κάνετε ένα αποτελεσματικό φυτικό φάρμακο ενάντια στην επιθυμία για αλκοόλ. Θα πρέπει να πάρετε περίπου 5 γραμμάρια της ρίζας.

Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο ” ΘΕΡΑΠΕΥΣΤΕΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΣΑΪ-ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑΤΑ”
Εκδόσεις Κάδμος