Βαζελίνη: την ΑΞΙΖΕΙ το δέρμα σας! Θα δείτε ΘΑΥΜΑΤΑ…

Βαζελίνη: την ΑΞΙΖΕΙ το δέρμα σας! Θα δείτε ΘΑΥΜΑΤΑ…

 

 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό κάνει η βαζελίνη στο δέρμα, και μη πάει το μυαλό σας μόνο στο πονηρό. Ένα βαζάκι βαζελίνης στο σπίτι σας είναι χρήσιμο και μπορείτε να το αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους για διαφορετικά σημεία του σώματος.

Η βαζελίνη είναι προϊόν πετρελαίου και τα περισσότερα οφέλη της είναι ήδη γνωστά στον κόσμο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η βαζελίνη είναι λίπος. Είναι μια από τις πιο λιπαρές ουσίες που μπορούμε να βρούμε. Επομένως, έχει και ενυδατική δράση. Δεν προκαλεί αλλεργίες και στη μορφή που υπάρχει στα φαρμακεία, είναι πολύ καθαρή χωρίς να περιέχει άλλες ουσίες. Γι’ αυτό το λόγο συνίσταται να τη χρησιμοποιούμε σε ευαίσθητα, ξηρά και καταστραμμένα δέρματα.

Η βαζελίνη ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα, διατηρώντας την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Είναι το ιδανικό προϊόν για χρήση σε πολύ ξηρές περιοχές του προσώπου, στους αγκώνες, στα γόνατα, στα πόδια και φυσικά, στα χείλη. Επειδή είναι πολύ λιπαρή, είναι καλύτερα να εφαρμόζεται το βράδυ, κατά την διάρκεια του ύπνου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε περιοχές του δέρματος ερεθισμένες, σε μικρά καψίματα ή επιφανειακές πληγές. Διατηρεί την υγρασία του δέρματος και το βοηθάει να θεραπευτεί.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως ενυδατική κρέμα για τα χέρια σας, κυρίως για τις παρανυχίδες, αλλά και γύρω από τα νύχια σας πριν το μανικιούρ σας. Σε μικρή ποσότητα, εφαρμόστε την στις άκρες των μαλλιών σας για να εξαφανίσετε την ψαλίδα. Με μέτρο όμως, γιατί όπως είπαμε είναι πολύ λιπαρή. Σε περίπτωση που έχει τελειώσει η ενυδατική κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη ποσότητα βαζελίνης.

Extra tip: Αν θέλετε το άρωμά σας να κρατήσει περισσότερο, απλώστε λίγη βαζελίνη στα σημεία που φοράτε το άρωμά σας, και ψεκάστε από πάνω. Το άρωμά σας θα έχει περισσότερη διάρκεια.

Πηγή: flowmagazine.gr