Αφαιρέσετε τα σπυράκια με σπιτικές θεραπείες!

Τι πιο ενοχλητικό και άσχημο από τα σπυράκια; Πάντα εμφανίζονται την πιο ακατάλληλη στιγμή και μάλιστα σε σημεία που δεν μπορούμε να κρύψουμε, με αποτέλεσμα να μας κάνουν να νοιώθουμε άσχημα.
Σχηματίζονται όταν το φυσικό λάδι («σμήγμα») παγιδεύεται στους μεγάλους πόρους του δέρματος. Αυτό σκληραίνει και εξελίσσεται αναπτύσσοντας ένα μαύρο ή λευκό κεφάλι.
Δείτε παρακάτω μερικές θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια.

Ατμός. Χρησιμοποιήστε ατμό μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει τους πόρους να ανοίξουν. Μετά τον ατμό, ταμπονάρετε ελαφρά το πρόσωπό σας με ένα στεγνό βαμβακερό πανί. Και εφαρμόστε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα.

Μάσκα από βρώμη. Ενα φλιτζάνι βρώμη σε σκόνη, μία κουταλιά της σούπας πηγμένο γάλα και 3 κουταλάκια του γλυκού aloe vera. Αναμείξτε τα για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε τα πάνω στο πρόσωπο και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά. Μόλις στεγνώσουν τελείως, πλύνετε με χλιαρό νερό.

Multani Mitti (ορυκτή λάσπη). Εκτός του ότι βοηθά το δέρμα να είναι πιο απαλό, η ορυκτή λάσπη βοηθά επίσης στην αφαίρεση της κεφαλής των μπιμπικιών. Ανακατέψετε multani mitti με ροδόνερο και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Η μάσκα θα αρχίσει να σφίγγει το δέρμα σας. Ξεπλύνετε αμέσως μόλις στεγνώσει τελείως.

Πολτός σταφυλιών. Απλά ζουλήξτε τα σταφύλια και εφαρμόστε στο σημείο που βρίσκεται το σπυράκι. Πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό μετά από 20 λεπτά.

Φλούδα λεμονιού. Τρίψτε φλούδα λεμονιού στο πρόσωπό σας απαλά. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της επιπλέον λιπαρότητας από το πρόσωπό σας και αφαιρεί τα σπυράκια.

Φακελάκια τσαγιού. Χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού. Τρίψτε την πληγείσα περιοχή για μερικά λεπτά. Κάντε το μερικές φορές την ημέρα.

Εχετε υπόψιν:
* Μην πλένετε το πρόσωπό σας με σκληρό καθαριστικό. Αυτό κάνει το δέρμα σας να παράγει περισσότερη λιπαρότητα ως αντίδραση. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως τα σπυράκια θα επιστρέψουν γρήγορα.
* Αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο. Επειδή το μακιγιάζ φράζει τους πόρους, αν δεν αφαιρεθεί μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια και μπιμπίκια.
* Χρησιμοποιήστε στυπτικό (φαρμακευτικό τζελ για τα σπυράκια) κατά προτίμηση με έλαια τσαγιού. Θα βοηθήσει σφίγγοντας τους πόρους.
* Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, τότε χρησιμοποιείτε πάντα νερό ή ενυδατική κρέμα.