Αυτό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε υγιές δέρμα!

Αυτό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε υγιές δέρμα!

 
Το ανθρώπινο δέρμα φιλοξενεί μια ποικιλία μικροοργανισμών, συλλογικά γνωστών ως μικροχλωρίδα του δέρματος. Μέσα στο δέρμα υπάρχει ένα πολύπλοκο δίκτυο αλληλεπιδράσεων μεταξύ των μικροβίων και των κυττάρων της επιδερμίδας. Φιλικά βακτήρια, όπως ο γαλακτοβάκιλος και ο bifidobacteria, είναι καλά τεκμηριωμένα για την αποτελεσματική θεραπεία ορισμένων μολύνσεων, την προαγωγή της υγιεινής ανοσίας και τη μείωση της φλεγμονής του δέρματος.
Από του στόματος χορηγούμενα πρεβιοτικά και προβιοτικά έχουν δείξει σε ζωντανούς οργανισμούς ότι εξισορροπούν τη μικροχλωρίδα του δέρματος και βελτιστοποιούν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Επίσης τα λαμβανόμενα από το στόμα προβιοτικά ενισχύουν την κυτταρική αντιοξειδωτική ικανότητα και καταπολεμούν τη φλεγμονή.
Επί πλέον, τα προβιοτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των τοξικών παραπροϊόντων, προστατεύουν τον βλενογόνο του εντέρου, αυξάνουν την βιοδιαθεσιμότητα ορισμένων θρεπτικών συστατικών και ενισχύουν τον εντερικό φραγμό κατά μολυσματικών μικροβίων που μπορεί να βλάψουν την υγεία του δέρματος.