Αυτό είναι το μαγικό προϊόν για τέλεια επιδερμίδα!

Όλοι έχετε μαγειρική σόδα σπίτι σας, αλλά σπάνια τη χρησιμοποιείτε. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι η μαγειρική σόδα βοηθά στη χώνευση των τροφών σε περιπτώσεις δυσπεψίας. Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε συχνά ότι η μαγειρική σόδα λόγω του αλκαλικού pH που δημιουργεί στο σώμα βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καλλυντικό. Η μαγειρική σόδα έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε καλλυντικά, για θεραπείες και για την πρόληψη δερματικών παθήσεων και ασθενειών. Παρακάτω παραθέτω μερικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας. Φροντίστε όμως να αγοράσετε μαγειρική σόδα από κάποιο βιολογικό κατάστημα, διότι οι μαγειρικές σόδες του εμπορίου περιέχουν αλουμίνιο, το οποίο είναι τοξικό για τον οργανισμό.
Εξυγιαντικό πόρων
Βράζετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε αποσταγμένο νερό και στέκεστε πάνω από τον ατμό σκεπασμένοι με μια πετσέτα. Το συγκεκριμένο μείγμα ανοίγει τους πόρους, τους εξυγιαίνει ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει το δέρμα και βοηθά την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων.