Αυτό είναι το λαχανικό που προλαμβάνει τον καρκίνο!

Αυτό είναι το λαχανικό που προλαμβάνει τον καρκίνο!
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “American Journal Of Clinical Nutrition, αποδείχθηκε πως το καρότο προστατεύει τον γυναικείο οργανισμό από τον καρκίνο, καθώς όταν καταναλώνεται τακτικά το συγκεκριμένο λαχανικό, ο κίνδυνος για εμφάνιση του καρκίνου του μαστού μειώνεται μέχρι και 60%.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τη διατροφή και τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εξετάστηκαν διάφορα φυτικά συστατικά και ποια σχέση έχουν αυτά με την πρόληψη του καρκίνου. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν 1.500 οι οποίες έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και 1.500 που δεν είχαν λάβει κάποια σχετική διάγνωση για την νόσο.

Αφού αναλύθηκαν εις βάθος οι διατροφικές τους συνήθειες, λήφθηκαν αιματολογικά δείγματα, προκειμένου να μετρηθούν τα επίπεδα ορισμένων συστατικών, όπως είναι το βήτα-καροτένιο, η βιταμίνη C αλλά και το λυκοπένιο.

Εν τέλει οι αναλύσει απέδειξαν πως η αυξημένη λήψη βήτα-καροτένιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μείωσης καρκίνου του μαστού από 40 μέχρι και 60%. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον καρκίνο που δεν οφείλεται στην επίδραση οιστρογόνων.