Αυτή είναι η σοβαρότερη αλλεργία του καλοκαιριού! Πως θα την αντιμετωπίσετε…

Αυτή είναι η σοβαρότερη αλλεργία του καλοκαιριού! Πως θα την αντιμετωπίσετε…

Η σοβαρότερη μορφή αλλεργίας είναι η συστηματική αναφυλαξία.
Για τους περισσότερους που πάσχουν από αλλεργίες, τα συμπτώματα υποχωρούν ή και εξαφανίζονται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ σε αρκετούς εξακολουθούν να δημιουργούν πρόβλημα, το οποίο μερικές φορές είναι σοβαρό. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, δεν χρειάζεται να στερηθούν τις διακοπές τους, απλώς να προσέχουν ώστε να μην εκτίθενται σε κινδύνους και σε περίπτωση που τελικά η αλλεργία κτυπήσει να είναι προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουν.

 
Η σοβαρότερη μορφή αλλεργίας είναι η συστηματική αναφυλαξία. Αυτή παρουσιάζεται αμέσως έπειτα από ένα τσίμπημα ή κατανάλωση τροφής, λήψη κάποιου φαρμάκου κ.λ.π. με έντονα συμπτώματα, τα οποία μπορούμε να αντιληφθούμε στο δέρμα και την αναπνοή. Τα συμπτώματα αυτά είναι κοκκινίλες (εξανθήματα) ή δυσκολία στην αναπνοή (βρογχόσπασμος).
Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να έχουμε μαζί μας ειδικά φάρμακα, αλλά και να διαθέτουμε τις απαιτούμενες γνώσεις για να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.

 
Τα πιο επικίνδυνα για τους αλλεργικούς ανθρώπους είναι τα τσιμπήματα από σφήκες και μέλισσες. Εκτός από την αναφυλαξία, αλλεργικές κρίσεις μπορεί να εκδηλωθούν σε πάσχοντες από αναπνευστικές αλλεργίες εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας στα παραθαλάσσια μέρη ή κάποιων γύρεων που παραμένουν στον αέρα ακόμη και στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι ασθενείς με αναπνευστικές αλλεργίες πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό τους πριν φύγουν για διακοπές, ώστε να τους ρυθμίζει κατάλληλα τις δόσεις των φαρμάκων που παίρνουν για προληπτικούς και θεραπευτικούς λόγους και να τους δίνει οδηγίες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν μία κρίση.

 
Γενικά όσοι πάσχουν από γνωστές αλλεργίες πρέπει να προνοούν να παίρνουν μαζί τα φάρμακα που τους έχει χορηγήσει ο γιατρός για πρόληψη ή θεραπεία, και μάλιστα σε επαρκείς δόσεις ώστε να κρατήσουν μέχρι την επιστροφή τους.
ΠΗΓΗ: iatronet.gr