Αυτές οι επιφάνειες είναι οι κύριες εστίες μολύνσεων…

Αυτές οι επιφάνειες είναι οι κύριες εστίες μολύνσεων…
Μερικά αντικείμενα μέσα στο σπίτι, κουβαλούν σωρό μικροβίων χωρίς ωστόσο αυτό να περνά από το μυαλό μας, και αποτελούν πηγές μολύνσεων.

Δείτε μερικά αντικείμενα που πρέπει να πλένονται τακτικά:

Τα πλυντήριο ρούχων και πιάτων

Ο κάδος είναι γεμάτος βακτήρια, το ίδο συμβαίνει και με τις εξωτερικές επιφάνειες του πλυντηρίου, τις οποίες και αγγίζετε συνέχεια.

Το καυτό νερό (μεταξύ 60°C και 70°C) με λευκαντικό/χλωρίνη είναι ο μόνος τρόπος για να σκοτώσετε τα μικρόβια. Μία φορά το μήνα, αφήστε κενό τον κάδο και μόνο με καυτό νερό και χλωρίνη καθαρίστε τον. Κάντε το ίδιο και με τις εξωτερικές επιφάνειες.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα πλυντήρια πιάτων.

Υπολογιστές

Τα πληκτρολόγια των Η/Υ είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων στο σπίτι, ενώ είναι και τα αντικείμενα που αγγίζετε περισσότερο.

Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα αφαιρέστε τη σκόνη και άλλες βρομιές από τα πλήκτρα με μια μαλακή βούρτσα ή με ειδικά καθαριστικά για υπολογιστές, ή χρησιμοποιήστε και μία συσκευή αναρρόφησης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πεπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε τα μικρά σωματίδια. Για να απολυμάνετε το πληκτρολόγιο και το “ποντίκι”, ρίξτε μια μικρή ποσότητα οινόπνευμα πάνω σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε τα πλήκτρα και το ποντίκι. (Μην βρέξετε πολύ το πανί!). Για τα δύσκολα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα.

Την τσάντα σας

Την κρατάτε κάθε μέρα και βάζετε τα χέρια σας συνέχεια σε αυτήν, αλλά την έχετε καθαρίσει ποτέ;

Για τσάντες από βινύλιο ή πλαστικό: Σκουπίστε τα μικρόβια με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι. Για δερμάτινες τσάντες: Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια με οινόπνευμα.

Για τσάντες από βαμβάκι: Βάλτε τις στο πλυντήριο ή πλύντε τις στο χέρι με ζεστό νερό και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ξηρό αέρα.