Αυτές είναι οι τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου…

Αυτές είναι οι τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου…
Τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 1,5 εκατ. άνθρωποι διαγνώστηκαν με καρκίνο. Και αν και υπάρχει σύνδεση της διατροφής μας με την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε όσο προσεκτικοί πρέπει στο τραπέζι μας. Μήπως κάποια τρόφιμα τελικά μας σκοτώνουν; Παρακάτω θα βρείτε 5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου.
1. Λευκά επεξεργασμένα άλευρα
Το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι έχει χάσει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του ενώ έχει λευκανθεί με χλωριούχο αέριο, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ακόμη και θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Επίσης έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και θεωρούνται ακατάλληλα για τους διαβητικούς. Τα επεξεργασμένα προϊόντα σίτου και οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ), τα όσπρια και τα ακατέργαστα προϊόντα σίτου μέτριο ΓΔ και τα μη αμυλούχα λαχανικά (μπρόκολο, χόρτα) χαμηλό ΓΔ.

2. Ποπ Κορν σε φούρνο μικροκυμάτων Το ποπ κορν αρέσει σχεδόν σε όλους και είναι πράγματι πολύ βολικό να το βάζεις συσκευασμένο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά. Οι σακούλες που μπαίνουν στα μικροκύμματα, είναι επενδεδυμένες με υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ, ένα χημικό που χρησιμοποιείται στα τηγάνια Teflon και σχετίζεται με τη στειρότητα στις γυναίκες και με αυξημένους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά, στο πάγκρεας, στους όρχεις και το συκώτι.

3. Επεξεργασμένα κρέατα (αλλαντικά)
Χοτ ντογκ, λουκάνικα, μπέικον και αλλαντικά περιέχουν υπερβολικό αλάτι και χημικά. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά επεξεργασμένα κρέατα έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Τα νιτρικά άλατα είναι οι μεγαλύτεροι ύποπτοι για καρκινογένεση.

4. Καπνιστά, τουρσί και αλμυρά Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε N-nitroso, που σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο καρκίνου κατά την πέψη. Τα καπνιστά κρέατα που είναι πλούσια σε λίπος ίσως οδηγήσουν σε ανάπτυξη του καρκίνου σε στομάχι και παχύ έντερο.

5. Σολωμός ιχθυοτροφείου
Πάνω από το 60% του σολομού που καταναλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από ιχθυοτροφεία. Οι σολωμοί αυτοί, τρέφονται με χημικές ουσίες, αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα και άλλες γνωστές καρκινογόνες ουσίες, κάνοντας αυτά τα κατά τα άλλα θρεπτικά ψάρια, όχι και τόσο υγιεινά. Μελέτες έχουν επίσης δείξει υψηλό αριθμό PCB και υδραργύρου στον οργανισμό τους.
Πηγή: lifo.gr