Αυτά τα τρόφιμα βοηθούν στην υγεία των νεφρών!

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, τα οποία βοηθούν και βελτιώνουν την λειτουργία των νεφρών, καθώς έχουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων που έχουν σημαντικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. Άλλωστε, τα νεφρά απωθούν από το σώμα μας τις τοξίνες και τις λοιπές επιβλαβείς ουσίες, επομένως χρειάζεται να έχουμε μία ορθή και ισορροπημένη διατροφή, προκειμένου να μην τα επιβαρύνουμε. Ποια όμως είναι αυτά τα τρόφιμα;

1)Κράνμπερι:
Πρόκειται για φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αφού αυξάνει δραστικά την οξύτητα των ούρων. Το κράνμπερι αποτρέπει τα μικρόβια και τα βακτήρια από τα ενσωματωθούν στα τοιχώματα της κύστης και είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

2)Σκόρδο:
Η αντιφλεγμονώδης δράση και σύσταση του σκόρδου βοηθά αισθητά τον οργανισμό και μειώνει τη χοληστερίνη που υπάρχει στο αίμα, ενώ επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

3)Αυγό:
Το ασπράδι του αυγού περιέχει πληθώρα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, γεγονός που το καθιστά χρησιμότατο για την ορθή λειτουργία του οργανισμού. Το σίδηρο που περιέχει είναι σημαντικό για την σωστή λειτουργία των νεφρών.

4)Λαχανίδα:
Τόσο η λαχανίδα, όσο και τα υπόλοιπα λαχανικά της κατηγορίας αυτής, όπως είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Κ, σίδηρο, καροτένιο, ασβέστιο και φυσικά περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες. Όλα αυτά τα συστατικά συμβάλουν δραστικά στην ορθή λειτουργία του οργανισμού μας.

5)Κρεμμύδι:
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο κρεμμύδι ενισχύουν αισθητά την καρδιαγγειακή λειτουργία και έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση όταν καταναλώνονται ωμά.

6)Ψάρι
Τα φρέσκα ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, η σαρδέλα και ρέγκα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και Ω3.