ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε ποιο ελληνικό ποτό “αντικαθιστά” το γυμναστήριο…

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του Καναδά, έφερε στο φως μία ακόμη ευεργετική ιδιότητα του κόκκινου κρασιού για την υγεία μας. Πρόκειται για το συστατικό ρεσβερατρόλη, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στο κόκκινο κρασί και προκαλεί στον οργανισμό παρόμοια αποτελέσματα με αυτά της άσκησης.

Στην έρευνα αυτή, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού ισοδυναμεί με μία ώρα γυμναστικής. Ο επικεφαλής της έρευνας, Jason Dyck,θεωρεί πως τα ευρήματα θα βοηθήσουν αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν. Βέβαια χρειάζεται και άσκηση και όχι κατάχρηση του κρασιού, προκειμένου να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να θυμάστε ότι ένα ποτήρι κρασιού ισοδυναμεί με μία ώρα άσκησης, από δύο όμως και πάνω δεν ισχύει ο κανόνας.

Η ρεσβερατρόλη είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο σύντομα θα δοκιμαστεί σε διαβητικούς. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε πιθανώς θα ενισχυθεί η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς. Επίσης, κατά το παρελθόν πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει πως όσοι πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί τη μέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από άνοια ή καρκίνο.

Τέλος, το κρασί αποδεικνύεται πως είναι αντιγηραντικό, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται και σε μύρτιλα, κόκκινα σταφύλια, φυστικοβούτυρο, μαύρη σοκολάτα και καρύδια.