Απίστευτο!Δείτε τι μπορεί να κάνει ένα στρώμα αλόης στα τρόφιμα…

Ένα λεπτό στρώμα γέλης από αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων, εξαφανίζοντας έτσι την ανάγκη μας για χημικά συντηρητικά.

Έρευνες του Daniel Valero, καθηγητή του πανεπιστημίου Miguel Hernández, στην Ισπανία, έδειξαν ότι ένα λεπτό στρώμα γέλης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη συντήρηση τροφίμων. Για το πείραμα, βούτηξαν σταφύλια στη γέλη της αλόης και τα αποθήκευσαν σε θερμοκρασία ψύξης. Τα σταφύλια που δεν είχαν υποστεί καμιά επεξεργασία χάλασαν σε επτά ημέρες, αλλά εκείνα που είχαν καλυφθεί με αλόη παρέμειναν φρέσκα και τραγανά για 35 ολόκληρες μέρες! Εξαιτίας αυτής της μοναδικής ιδιότητας, η αλόη μπορεί να φέρει την επανάσταση στην ασφάλεια των τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επικάλυψη φρούτων και λαχανικών με αλόη μπορεί να τα προστατεύσει από το Ε.coli, να διατηρήσει τη φρεσκάδα τους και να αυξήσει σημαντικά το χρόνο αντοχής τους. Άρα γιατί κανείς δεν ασχολείται με αυτό; Πιθανότατα επειδή για μια ακόμα φορά η γέλη αλόης δεν μπορεί να κατοχυρωθεί. Εξάλλου είναι ευκολότερο και πολύ πιο οικονομικό για τις εταιρίες τροφίμων να προσθέτουν συνθετικά χημικά στα τρόφιμα από το να στραφούν σε κάτι φυσικό και ασφαλές.

Μάριος Δημόπουλος

Διατροφολόγος

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος της American Association of Drugless Practitioners