Αν θέλετε την… ησυχία σας, τότε απολαύστε αυτές τις δραστηριότητες!

Αν θέλετε την… ησυχία σας, τότε απολαύστε αυτές τις δραστηριότητες!

 

 

Αρκετά συχνά, όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά ακόμη και την οικογένεια ή τους φίλους μας. Πολλές φορές το μοναδικό πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να περάσουμε λίγο χρόνο παρέα με τον εαυτό μας. Και μάλιστα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι μας!

Το ποδήλατο μάς κάνει να αισθανόμαστε ελεύθεροι!
Είναι σίγουρα η νούμερο ένα δραστηριότητα που μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι μας. Πάντα υπάρχει ο χώρος αυτός που ενδείκνυται για ποδηλασία. Δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο δάσος, στο χωριό ή στην πόλη, το ποδήλατο μάς κάνει να αισθανόμαστε ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από τα καθημερινά άγχη και ικανοί να φτάσουμε οπουδήποτε!

Ώρα για ταινία…
Στο σπίτι, αλλά και στο σινεμά. Ποιος είπε άλλωστε ότι στο σινεμά πάνε μόνο παρέες ή ζευγάρια; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς ταινία. Κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, η σκέψη μας στρέφεται προς την υπόθεση του έργου, στις διάφορες σκηνές, ακόμη και στη μουσική που έχει επιλεχθεί. Το μυαλό και η ψυχή μας ταξιδεύει και ξαφνικά νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε κι εμείς οι ίδιοι μέσα στην ταινία. Και πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό!

Αγαπημένη γιόγκα
Δεν χρειάζεται να έχουμε απίστευτα πολλές γνώσεις για να ασχοληθούμε μόνοι μας με τη γιόγκα. Αρκεί να βρούμε στο διαδίκτυο βίντεο με ασκήσεις που να ταιριάζουν στη φυσική μας κατάσταση και ένα ήσυχο μέρος είτε μέσα στο σπίτι μας είτε έξω από αυτό, ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε και να διώξουμε κάθε σκέψη. Αυτή η μορφή άσκησης μας προσφέρει πολλά οφέλη. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε ευλυγισία, να αδειάσουμε το μυαλό μας από τα καθημερινά προβλήματα και να βρούμε την ισορροπία μας.

Πειραματιστείτε στην κουζίνα
Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι κι αυτές μια μορφή έκφρασης, εκτόνωσης και χαλάρωσης. Επιλέξτε μια συνταγή και προσπαθήστε να την τροποποιήσετε με βάση τα δικά σας γούστα. Προτιμάτε τα πικάντικα ή τα γλυκόξινα; Τα πολύ γλυκά ή τα λιγότερο γλυκά; Τις απαντήσεις θα τις δώσετε μονάχα εσείς! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να παίξει με όλα αυτά που μας έχει προσφέρει απλόχερα η φύση.

Διαβάστε ένα βιβλίο
Τι πιο εποικοδομητικό από την ανάγνωση ενός βιβλίου της αρεσκείας σας; Τα βιβλία πάντα μας διδάσκουν πολλά και μας προσφέρουν διάφορα εφόδια που χρειαζόμαστε στη ζωή. Μην αργείτε, λοιπόν! Καθίστε αναπαυτικά στο σαλόνι σας και ξεκινήστε να διαβάζετε. Ένα καλό βιβλίο είναι ένα ευχάριστο ταξίδι.

Και γιατί να μην δοκιμάσετε να γράψετε εσείς κάτι;
Αυτό που σίγουρα μας χαλαρώνει και μας αποσυμπιέζει είναι το γράψιμο. Ξεκινήστε να γράφετε κάθε μέρα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Είναι μια διαδικασία που θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερο ανάλαφροι και να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Μπορείτε να κρατάτε ημερολόγιο σχετικά με το τι συμβαίνει στην καθημερινή σας ζωή ή και να πλάσετε και να καταγράψετε μια δική σας ιστορία με δικούς σας χαρακτήρες. Όποιον από τους δυο τρόπους κι αν επιλέξετε, το βέβαιο είναι ότι θα εκπλαγείτε μόλις συνειδητοποιήσετε πόσο όμορφα θα περάσετε με τον εαυτό σας γράφοντας.

Μη φοβάστε λοιπόν να μείνετε μόνοι σας με τον εαυτό σας. Είναι απαραίτητο συχνά να μένουμε μόνοι μας και να ασχολούμαστε με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, μας ξεκουράζουν, βάζουν σε μια τάξη τις σκέψεις μας και μας βοηθούν να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην αυτογνωσία και την αυτοεκτίμηση.

ΠΗΓΗ: flowmagazine.gr