Αντιμετωπίστε φυσικά τις μυρμηγκιές…

Αντιμετωπίστε φυσικά τις μυρμηγκιές…
Αν έχετε βγάλει μυρμηγκιά, σημαίνει ότι πάσχετε από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος έχει εισχωρήσει στο δέρμα σας πιθανόν από κάποια μικρή αμυχή.

Ο HPV είναι ένας γενικός όρος για πολλά στελέχη του ιού ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα. Ορισμένοι τύποι θηλωμάτων παρουσιάζονται άλλοτε μεμονωμένα, άλλοτε σε συστάδες. Σε γενικές γραμμές, εμφανίζονται ως ένα ανοιχτόχρωμο εξόγκωμα στο δέρμα με τραχιά επιφάνεια.

Τι μπορείτε να κάνετε

• Καλύψτε τη μυρμηγκιά με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας. Κόψτε ένα κομμάτι που θα καλύπτει μόνο τη μυρμηγκιά και αφήστε το εκεί για 6 ημέρες. Όταν αφαιρέσετε την ταινία, βυθίστε την περιοχή σε νερό για λίγα λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια χάρτινη λίμα ή ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Αφήστε τη μυρμηγκιά ακάλυπτη κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύψτε τη ξανά το πρωί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

• Αλέστε μερικές ταμπλέτες βιταμίνης C, ανακατέψτε τις με αρκετό νερό μέχρι να φτιάξετε μια αλοιφή και τρίψτε τη πάνω στη μυρμηγκιά. Καλύψτε το μέρος με έναν επίδεσμο ή ταινία. Επειδή οι ταμπλέτες είναι πολύ όξινες, βοηθούν να εξαφανιστεί η μυρμηγκιά ενώ ταυτόχρονα καταπολεμούν και τον ίδιο τον ιό.

• Σιγουρευτείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά τη μυρμηγκιά αφού την πλύνετε για να μειώσετε την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού σε κάποιον άλλο. Όταν είναι βρεγμένη, είναι πιο μεταδοτική.

• Μην ξύνετε ή τρίβετε τη μυρμηγκιά, διότι είναι πιθανό να μεταφέρετε τον ιό σε περίπτωση που ξύσετε άλλες περιοχές του δέρματος.

• Απλώστε φρέσκο λιωμένο σκόρδο απευθείας πάνω στη μυρμηγκιά και καλύψτε τη με έναν επίδεσμο. Οι καυστικές ιδιότητες του σκόρδου θα δημιουργήσουν φουσκάλα και η μυρμηγκιά θα πέσει σε μόλις μία εβδομάδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά, αποφεύγοντας την επαφή με το υγιές δέρμα γύρω της (θα σας βοηθήσει η επάλειψη της γύρω περιοχής με βαζελίνη).

• Πάρτε ένα επίθεμα ή ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ξίδι και τυλίξτε το πάνω στη μυρμηγκιά με ελαστικό επίδεσμο για τουλάχιστον 1 ή 2 ώρες καθημερινά.

• Σπάστε το κοτσάνι μιας πικραλίδας και βάλτε μια μικρή ποσότητα από το χυμό του πάνω στη μυρμηγκιά. Επαναλάβετε την εφαρμογή καθημερινά. Ο χυμός θα διεγείρει το ανοσοποιητικό σας σύστημα προκειμένου να τη θεραπεύσει. Μην χρησιμοποιείτε πικραλίδες που έχουν ψεκαστεί προηγουμένως με ζιζανιοκτόνα.

• Αν μπορείτε να βρείτε ένα κομμάτι από φλοιό σημύδας, βρέξτε τον με νερό και τυλίξτε τον με την εσωτερική πλευρά του φλοιού πάνω στο δέρμα σας. Ο φλοιός περιέχει σαλικυλικά, τα οποία βρίσκονται σε πολλές φαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της μυρμηγκιάς.

• Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα τσάι από σκόνη φλοιού σημύδας, την οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη σκόνη φλοιού σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό για 10 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει και εφαρμόστε το πάνω στη μυρμηγκιά με ένα πανί.

• Τυλίξτε πάνω στη μυρμηγκιά ένα κομμάτι μπανανόφλουδας με την εσωτερική της πλευρά προς το δέρμα πριν πάτε για ύπνο. Μια χημική ουσία που περιέχεται στη φλούδα μπορεί να τη διαλύσει σιγά σιγά. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με ένα κομμάτι φλούδας λεμονιού. Ένα έλαιο στη φλούδα φαίνεται ότι βοηθά στην αντιμετώπισή της.

• Η παπάγια περιέχει ένζυμα που απορροφούν τον νεκρό ιστό. Κάντε μικρές εγκοπές στην επιφάνεια μιας άγουρης παπάγιας, βγάλτε τον χυμό και αφήστε τον να πήξει. Ανακατέψτε τον παχύρρευστο χυμό με νερό κι απλώστε τον πρωί και βράδυ.

• Μια κοινή παραδοσιακή θεραπεία είναι να τρίψετε μια φρεσκοκομμένη φέτα ωμής πατάτας πάνω στη μυρμηγκιά.

• Λιώστε ένα φρέσκο φύλλο βασιλικού και τυλίξτε το πάνω στη μυρμηγκιά με αδιάβροχο χανσαπλάστ (ή κανονική κολλητική ταινία). Τα φύλλα βασιλικού περιέχουν ενώσεις που εξοντώνουν τον ιό. Επαναλάβετε τη διαδικασία με φρέσκο βασιλικό καθημερινά έως και μία εβδομάδα.

• Εφαρμόστε πολλές φορές την ημέρα βάμμα υδραστίδας. Το βότανο αυτό περιέχει ενώσεις που καταπολεμούν τα βακτήρια και τους ιούς.

• Τρίψτε καστορέλαιο πάνω στη μυρμηγκιά καθημερινά. Το έλαιο μπορεί να την εξαφανίσει διατηρώντας το σημείο εκείνο νωπό, έτσι ώστε τα κύτταρα του δέρματος να διαχωριστούν.

• Η βιταμίνη Ε θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μυρμηγκιάς. Μία φορά την ημέρα, τρυπήστε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και επαλείψτε το περιεχόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή.

• Αν μπορέσετε να βρείτε ένα φυτό αλόης βέρα, κόψτε ένα φύλλο και πιέστε μερικές σταγόνες από το ζελέ πάνω στη μυρμηγκιά. Επαναλάβετε καθημερινά.

• Η μυρμηγκιά πελμάτων είναι επώδυνη κι εμφανίζεται στο κάτω μέρος των ποδιών. Είναι ευαίσθητη στη θερμότητα και μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες αν βρέχετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό (από 43 οC ως 45 οC) για περίπου 15 λεπτά την ημέρα. Αυτή η θεραπεία δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό το 1960. Για επιπλέον θετικά αποτελέσματα, προσθέστε 1 μέρος ξύδι σε 4 μέρη ζεστού νερού.

ΠΗΓΗ: ipiros.gr