Έρχονται απαγορεύσεις και στους χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων…

Έρχονται απαγορεύσεις και στους χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων…
Μετά την εντυπωσιακή …αποτυχία να εφαρμοστούν στην πράξη οι προβλέψεις του αντικαπνιστικού νόμου, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να επεκτείνει τις απαγορεύσεις και στους χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παραδέχεται ότι είναι προσβλητικό για τη χώρα το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοσθεί ο αντικαπνιστικός νόμος, προσθέτει όμως, ότι είναι αυστηρές, αλλά αναγκαίες οι νέες ρυθμίσεις για το κάπνισμα. Οπως λέει, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, επειδή είναι προθάλαμος για το κάπνισμα, θα αντιμετωπιστεί ως μέσο προσομοίωσης της καπνιστικής συμπεριφοράς και θα απαγορεύεται η χρήση του όπου και των προϊόντων καπνού.

Ο κ.Ξανθός προαναγγέλει πιο αυστηρές ρυθμίσεις και συντονισμένη δράση πολλών υπουργείων στη μάχη κατά του καπνίσματος. Στόχος, κατά τον κ.Ξανθό, είναι να αλλάξει η κοινωνική κουλτούρα για το κάπνισμα. Ο υπουργός σημειώνει ότι δεν συμφωνεί με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, παρότι δέχεται εισηγήσεις για αυτό και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να αποζημιώνονται ξανά από τα ταμεία τα φάρμακα που αποδεδειγμένα συμβάλουν στη διακοπή του καπνίσματος.

«Δεν φτάνει η καταστολή και οι αποκρουστικές φωτογραφίες στα πακέτα», λέει ο υπουργός Υγείας και ζητά προτάσεις από όλους και διακομματική στήριξη για να εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις.
ΠΗΓΗ