Έρευνα: Αυτά είναι τα φρούτα που ελέγχουν το σωματικό βάρος…

Έρευνα: Αυτά είναι τα φρούτα που ελέγχουν το σωματικό βάρος…
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανακοίνωσαν ότι συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φλαβονοειδή, έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν το σωματικό βάρος, με την πάροδο του χρόνου.
Για την μελέτη οι ερευνητές, έθεσαν υπό παρακολούθηση περισσότερους από 124.000 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι είχαν συμμετέχει σε κλινικές μελέτες, εστιάζοντας στην κατανάλωση επτά τύπων φλαβονοειδών που κατανάλωναν σε μια περίοδο 24 ετών.
Οι διαφόρων ηλικιών συμμετέχοντες, είχαν αφήσει τα απαραίτητα στοιχεία, όπως βάρος, τρόπο ζωής και διατροφή. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, ισχυρότερη σχέση με την διατήρηση του σωματικού βάρους είχαν οι φλαβονόλες, ταφλαβονοειδή πολυμερή, οι ανθοκυανίνες και οι φλαβαν-3-ολες.

Τα φρούτα και τα λαχανικά με σημαντική επίδραση στο βάρος είναι:
Τα μήλα,
τα αχλάδια,
τα μούρα και
οι πιπεριές

Η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, Μόνικα Μπερτόγια, δήλωσε: «μπορεί η επίδραση στο βάρος να ήταν μέτρια, αλλά παρόλα αυτά σημαντική. Για παράδειγμα, σε ότι αφορά τις ανθοκυανίνες διαπιστώθηκε ότι ένα τέταρτο του φλιτζανιού φράουλες ή κεράσια δίνουν 10 mg ανθοκυανίνες και για κάθε επιπλέον mg, διαπιστώσαμε μισό κιλό λιγότερο αύξηση του βάρους σε τέσσερα χρόνια»