Tα καλά στοιχεία της μπίρας για τον οργανισμό μας!

Όπως όλα τα αλκοολούχα ποτά έτσι και η μπύρα δεν φημίζεται για τα οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, το αγαπημένο ποτό πολλών ανθρώπων σε μέτριες ποσότητες μπορεί να λειτουργήσει ως «ασπίδα» του οργανισμού σε διάφορες παθήσεις.
1.Πλούσια σε φυτικές ίνες
Η μπύρα είναι ένα από τα λίγα ποτά που περιέχουν φυτικές ίνες, διότι προέρχεται από ζύμωση κριθαριού και σιταριού. Αυτές συνδέονται με το λίπος και δρουν ως φυσικό καθαρτικό. Προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και ακόμη προάγουν την απώλεια βάρους.
2.Ανακουφίζει από το άγχος
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή μέρα στη δουλεία. Αν πίνετε μπύρα για να ανακουφιστείτε από το στρες, η επιστήμη σας διαβεβαιώνει πως καλά κάνετε καθώς το σώμα σας δημιουργεί «αντίγραφα ασφαλείας».
3.Μειώνει το ρίσκο για διαβήτη τύπου 2
Η μπύρα, παράλληλα, βοηθά στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης των πιθανοτήτων ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν μπύρα έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν.
4.Προστατεύει από φλεγμονές και λοιμώξεις
Λέγετε πως η μπύρα θα μπορούσε να αποτρέψει τις βακτηριακές λοιμώξεις. Ο λυκίσκος, το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό σε παραγωγή μπύρας, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες. Καταναλώνοντας μία εύλογη ποσότητα μπύρας την ημέρα θα μπορούσε να γίνει πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των κοινών κρυολογημάτων και της γρίπης
5.Διατηρεί δυνατούς τους μυς
Ένα μπουκάλι μπύρα κάθε μέρα θα μπορούσε να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας. Μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tufts αποκάλυψε τη σχέση μεταξύ της πυκνότητας του ισχίου των οστών και την κατανάλωση μπίρας. Προσοχή! Η υπερβολική κατανάλωση μπύρας θα μπορούσε να αντισταθμίσει τα οφέλη της, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.
6.Γεμάτη θρεπτικά συστατικά
Η σκούρα μπίρα περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.
7.Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Η κατανάλωση σε μέτριες ποσότητες μειώνουν την κακή χοληστερόλη στον οργανισμό. Αυτό οδηγεί σε υγιή καρδιά και αρτηρίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ