Kι όμως, ένα παντζάρι μπορεί να σας σώσει από πολλά…

 

Αν και τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση λοιμώξεων, η μακροχρόνια χρήση αυτών των φαρμάκων μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή στο έντερο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή οξέος στομάχου καθώς τα επίπεδα ορμονών του στρες αυξάνονται.

Η υπερβολική χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (NSAIDs) όπως η ιβουπροφαίνη και η ασπιρίνη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλότερη παραγωγή οξέος στομάχου. Αυτά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να βλάψουν την επένδυση του στομάχου.

Βέβαια, λίγο άγχος μια φορά στο τόσο, δεν προκαλεί καμία σοβαρή βλάβη, αλλά όταν αποκτήσουμε χρόνιο στρες, αυτό μπορεί να καταστρέψει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να μειώσει την παραγωγή του απαραίτητου οξέος στομάχου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΟΥΡΑ

Εάν τα ούρα σας είναι διαυγή, αυτό σημαίνει ότι έχετε αρκετό οξύ στομάχου. Εάν το χρώμα τους είναι ροζ, αυτό σημαίνει ότι το οξύ του στομάχου σας είναι αρκετά αδύναμο.

Το οξύ του στομάχου απαιτεί ικανά επίπεδα pH ώστε να μπορεί να διασπάσει τις πρωτεΐνες και να κάνει τη βιταμίνη Β12 πιο διαθέσιμη. Αν έχετε ανεπάρκεια οξέος στο στομάχι, το σώμα σας δεν θα είναι σε θέση να αφομοιώσει σωστά τις πρωτεΐνες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πάνε στο λεπτό έντερο ως πρωτεϊνικά θραύσματα.

Ως αποτέλεσμα, αυτό θα προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της διαρροής του εντέρου. Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει όταν τα σωματίδια γλουτένης δημιουργούν τρύπες στο λεπτό έντερο, επιτρέποντας έτσι στα αδιάλυτα συστατικά των τροφίμων να φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Επιπλέον, η δυσλειτουργική απορρόφηση της βιταμίνης Β12 μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο κουρασμένοι. Ευτυχώς, η κατανάλωση ενός παντζαριού μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι συμβαίνει με το στομάχι σας.

Αν τα ούρα σας είναι ροζ αφού φάτε ένα παντζάρι, κάνετε αυτό…

Βήμα 1: Πίνετε 2 ποτήρια νερό 15-30 λεπτά πριν το γεύμα

Το πόσιμο νερό πριν από τα γεύματα θα δώσει στο στομάχι σας αρκετό απόθεμα υγρών, προστατεύοντάς το έτσι από το οξύ. Σύμφωνα με την ιατρική της Αγιουρβέδα, το στομάχι θα ανταποκριθεί με τον σωστό τρόπο και θα αυξήσει την απελευθέρωση του υδροχλωρικού οξέος.

Βήμα 2: Πίνετε μια μεγάλη γουλιά από βιολογικό μηλόξυδο

Για να μειώσετε την οξύτητα του στομάχου, θα πρέπει να πίνετε μηλόξυδο πριν από κάθε γεύμα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο για κάθε ποτήρι νερό.

4 Κορυφαία Οφέλη Που Έχουν Τα Παντζάρια Για Την Υγεία

#1 Ανήκουν Στα 5 Κορυφαία Τρόφιμα Για Την Υγεία

Τα παντζάρια είναι ένα από τα 5 πιο ωφέλιμα τρόφιμα. Έχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουν την πέψη, να μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και να αυξάνουν τη λίμπιντο. Μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα, να φτιάξετε νόστιμους χυμούς ή απλά να τα προσθέσετε στις σαλάτες.

#2 Αποτοξίνωση

Τα παντζάρια περιέχουν χρωστικές ουσίες που μπορούν να στηρίξουν τη διαδικασία στην οποία οι τοξίνες συνδέονται με άλλα μόρια, έτσι ώστε να μπορούν να εξαλειφθούν αποτελεσματικά από το σώμα μας. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως διαδικασία αποτοξίνωσης φάσης II του σώματος.

#3 Καταπολέμηση Των Φλεγμονών

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βηταΐνη, το θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τα ένζυμα, τα κύτταρα και τις πρωτεΐνες. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε αυτή την θρεπτική ουσία, τα παντζάρια μπορούν αποτελεσματικά να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές, να προστατεύσουν τα εσωτερικά όργανα και να αποτρέψουν πολλές χρόνιες παθήσεις.

#4 Ιδιότητες Κατά Του Καρκίνου

Ο χυμός των παντζαριών έχει υψηλό θρεπτικό προφίλ. Είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, καλίου και φυλλικού οξέος. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την πρόληψη του καρκίνου. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι με συμπαγείς όγκους βιώνουν ύφεση. Τα άτομα αυτά κατανάλωναν σκόνη από παντζάρια σε νερό.
truelife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ