Αν πάτε γυμναστήριο, αυτά τα σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να προσέξετε…

0

Τι μπορεί να συμβαίνει στον χώρο ενός γυμναστηρίου και να μην το υποψιάζεται κανείς;

Τι ύποπτο κρύβεται μέσα στα ντουλαπάκια ή κάτω από τα στρώματα της γυμναστικής;

Επειδή πολύ αστυνομικό νουάρ διαβάζω και προφανώς έχω επηρεαστεί, μην πάει ο νους σου σε κανένα έγκλημα. Το μόνο έγκλημα άλλωστε είναι το να μην γυμνάζεσαι.

Ο λόγος για τα μικρόβια που καραδοκούν παντού. Που δεν τα βλέπεις αλλά υπάρχουν. Και εσύ οφείλεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

Ακόμα κι αν το γυμναστήριό σου λάμπει από καθαριότητα, πράγμα δύσκολο όταν μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος καθημερινά, ακόμα και εάν η καθαρίστρια μόνο στον διάδρομο δεν ανεβαίνει μαζί σου για να σκουπίσει, σίγουρα υπάρχουν ορισμένες εστίες μικροβίων που πρέπει να προσέξεις:

1. Όργανα, βάρη, μπάλες, λάστιχα:
Και οτιδήποτε άλλο κοινόχρηστο αντικείμενο πιάνει στα χέρια του ο καθένας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην ακουμπάς το πρόσωπό σου πάνω τους, και να θυμάσαι να πλένεις τα χέρια σου αφότου έχεις τελειώσει τη γυμναστική σου.

2. Ο χώρος των αποδυτηρίων:
Εκεί όπου αφήνεις τα παπούτσια σου, το σάκο, το φούτερ σου. Εκεί όπου άλλοι περπατάνε ξυπόλητοι, βγαίνουν από το ντους. Σε καμία περίπτωση μην περπατάς ξυπόλυτη και καλύτερα κρέμαγε κάπου τα πράγματά σου ή βάζε τα σε ντουλαπάκι αντί να τα αφήνεις κάτω.

3. 3. Στρωματάκια:
Τι κάνουμε όταν τελειώνουμε τη γυμναστική; Στον σύλλογο που πηγαίνω εγώ τα αραδιάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Λάθος καθώς τα στρώματα πρέπει πρώτα να αερίζονται. Καλό είναι να έχεις το δικό σου mat για να είσαι ήσυχη.

4. Η πετσέτα σου:
Η οποία έχει ακουμπήσει πάνω στο στρώμα, στα όργανα, στα ιδρωμένα μέρη του σώματός σου. Χμ, άλλαζέ την όσο πιο τακτικά μπορείς.

5. Μπουκάλι νερού ή παγούρι:
Γνωστή εστία μικροβίων, κυρίως εάν χρησιμοποιείς τα απλά, πλαστικά μπουκαλάκια. Καλύτερα να έχεις ένα παγούρι που να ξεπλένεις προσεκτικά στο σπίτι.

6. Τσάντα γυμναστηρίου:
Την πετάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, την ακουμπάς στο πάτωμα στα αποδυτήρια, την γεμίζεις, την αδειάζεις αλλά δεν σκέφτεσαι να την πλύνεις και αυτή! Ε, πλένε την μια στο τόσο και άλλαζε και τσάντα. Και φυσικά, ποτέ μην ξεχνάς να την αδειάζεις κάθε φορά που γυρίζεις σπίτι από το γυμναστήριο.

athensmagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...