Κρυώνετε; Τέσσερα αλάνθαστα κόλπα για να ζεσταθείτε…

346

Κρυώνετε; Τέσσερα αλάνθαστα κόλπα για να ζεσταθείτε…

 

Η παγωνιά δεν θέλει μόνο καλό ντύσιμο για να αντιμετωπιστεί, θέλει και κάποια μικρά κολπάκια που θα εντείνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και δες ποια είναι αυτά

1. Προστάτευσε τα άκρα σου

Ίσως να έχεις αναρωτηθεί γιατί τα πόδια και τα χέρια κρυώνουν περισσότερο; Αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους: Πρώτον γιατί τα άκρα βρίσκονται πιο μακριά από την καρδιά που τροφοδοτεί το σώμα με αίμα. Δεύτερον γιατί υπάρχει μικρή ποσότητα λίπους και έτσι δεν έχουν τα άκρα τη μέγιστη προστασία από το κρύο και τρίτον γιατί συνήθως τα άκρα δεν προστατεύονται επαρκώς από τα ρούχα με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα στο κρύο.

2. Φάε υδανάνθρακες

Για την καλύτερη αντιμετώπιση του κρύου πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια) με σκοπό να μπορέσει ο οργανισμός να έχει την απαιτούμενη ενέργεια που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.

3. Απέφυγε το καυτό μπάνιο

Απέφυγε να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό καθώς θα σε ζεστάνει προσωρινά αφού μετά από λίγο το αίσθημα του κρύου θα το αισθάνεσαι πιο έντονο. Για αυτό το λόγο κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό.

4. Λίγο αλκοόλ

Αν πιείς μικρή ποσότητα αλκοόλ, όταν το κρύο είναι τσουχτερό, τότε μπορεί να σε ζεστάνει.

Αν καταναλώσεις όμως μεγάλη ποσότητα αλκοόλ θα ζεσταθείς προσωρινά αλλά αργότερα η απώλεια της θερμότητας θα είναι μεγαλύτερη. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα να κρυώνουμε περισσότερο.

ΠΗΓΗ: activeman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...