Σας λύνουμε την ΑΠΟΡΙΑ! Πότε πρέπει να βγάζετε τους φρονιμίτες σας…

163

Σας λύνουμε την ΑΠΟΡΙΑ! Πότε πρέπει να βγάζετε τους φρονιμίτες σας…

Οι φρονιμίτες είναι το τρίτο και τελευταίο σετ των γομφίων που οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν στο τέλος της εφηβείας ή γύρω στα είκοσι . Μερικές φορές αυτά τα δόντια μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για το στόμα, όταν όμως είναι υγιή και σωστά ευθυγραμμισμένα , αλλά τις περισσότερες φορές , δεν είναι ευθυγραμμισμένα και απαιτούν αφαίρεση .Η κακή ευθυγράμμιση των δοντιών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα παρακείμενα δόντια, στα νεύρα ή στα στη γνάθο.

Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω φρονιμίτες ;
Ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας ζητήσει μια ακτινογραφία προκειμένου να δει τους φρονιμίτες σας. Η ακτινογραφία γίνεται όταν οι φρονιμίτες είναι έγκλειστοι και για να δει ο οδοντίατρος σας την ακριβή θέση τους και να αποφασίσει αν χρειάζεται χειρουργική αφαίρεσή τους.

Πώς γίνεται η αφαίρεση;
Η σχετική ευκολία με την οποία τον οδοντίατρό σας ή ο χειρουργός μπορεί να εξαγάγει τους φρονιμίτες εξαρτάται από τη θέση και το στάδιο της ανάπτυξης . Ωστόσο , οι φρονιμίτες που είναι έγκλειστοι , αφαιρούνται με μια τομή στα ούλα και στη συνέχεια την αφαίρεση του τμήματος του οστού που βρίσκεται πάνω από το δόντι .

Αφού αφαιρέσετε τους φρονιμίτες, η περίοδος ανάκαμψης εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας της επέμβασης (αν είναι μια απλή εξαγωγή δοντιού ή είναι ένας έγκλειστος φρονιμίτης).

Τι να περιμένουμε μετά από μια εξαγωγή
• Αιμορραγία μπορεί να συμβεί για αρκετές ώρες μετά από μια εξαγωγή δοντιού . Αποφύγετε τα ζεστά υγρά ( όπως καφέ ή σούπα ) .
• Συχνά δημιουργείται οίδημα στην περιοχή του προσώπου όπου έγινε η εξαγωγή. Για την ελαχιστοποίηση του οιδήματος , τοποθετήστε ένα κομμάτι πάγου , τυλιγμένο σε ένα πανί , σε εκείνη την περιοχή του προσώπου σας. Εφαρμόστε το για 10λεπτά και 20λεπτά μετά επαναλάβετε.
• Πόνος, ο οδοντίατρός σας θα σας χορηγήσει αναλγητικά για τη μείωση του πόνου.
• Πριν από την εξαγωγή είναι πιθανόν ο γιατρός να σας δώσει κάποια αντιβίωση προκειμένου να αποφευχθεί λοίμωξη.
• Τις πρώτες μέρες μετά την εξαγωγή η διατροφή σας θα πρέπει να περιορίζεται σε μια υγρή δίαιτα έως ότου όλο το μούδιασμα από την αναισθησία να έχει φύγει. Να τρώτε μαλακές τροφές και να αποφεύγετε το αλκοόλ.
• Συνεχίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας , αλλά αποφύγετε τα διπλανά δόντια κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών . Τη δεύτερη ημέρα , επαναλάβετε απαλό βούρτσισμα των δοντιών σας .

boro.gr

loading...