Ο νέος εφιάλτης των γυναικών: Αυτοάνοσα νοσήματα. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα;

217

Ο νέος εφιάλτης των γυναικών: Αυτοάνοσα νοσήματα. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα;

 

 

Από εκεί που δεν ξέραμε τι είναι, τώρα όλο και πιο πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνταιμε τα αυτοάνοσα νοσήματα που είναι δύσκολα αφού ουσιαστικά,δεν έχουν θεραπεία και προκύπτουν εντελώς ξαφνικά!

Θα πρέπει να γνωρίζουμε τα πιο γνωστά ώστε,στο πρώτο σύμπτωμα να είμαστε υποψιασμένες!

Η νόσος του Graves οφείλεται σε υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Θυρεοειδούς, τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν επιπλοκές στην όραση και δερματικές αλλοιώσεις αλλά και συμπτώματα όμοια με αυτά του υπερθυρεοειδισμού (π.χ. αυξημένη όρεξη, έντονη εφίδρωση, ταχυκαρδία).Μελέτη του 2000 που εκπονήθηκε από ερευνητές στις ΗΠΑ υπέδειξε ότι η γιγαντοκυτταρική μυοκαρδίτιδα είναι το πλέον θανατηφόρο αυτοάνοσο νόσημα. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων, χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του καρδιακού μυός και στα πρώιμα συμπτώματά της περιλαμβάνονται το πρήξιμο στους αστραγάλους, ο πόνος στο στήθος, οι καρδιοπαλμίες (γρήγορος ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός), το έντονο αίσθημα κόπωσης και η δύσπνοια. Η νόσος του Addison, γνωστή και ως επινεφριδική ανεπάρκεια, χαρακτηρίζεται από την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στα επινεφρίδια, δύο μικρούς αδένες που βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα νεφρά και παράγουν ορμόνες απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

Γνωστή και ως Σύνδρομο Wegener, η κοκκιωμάτωση με πολυαγγειΐτιδα οφείλεται σε φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων στη μύτη, στα ιγμόρεια, στον λαιμό, στους πνεύμονες και στα νεφρά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή αίματος σε ορισμένα όργανα του σώματος.

πηγή: msn.com
ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...