Λεβάντα! Η άγνωστη θεραπεία για το δέρμα μας…

359

Λεβάντα! Η άγνωστη θεραπεία για το δέρμα μας…

Κάθε βάμμα από βότανα έχει στην ουσία τις ίδιες ιδιότητες που έχει και το αποξηραμένο φυτό, μόνο που μπορεί να ενεργήσει πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Για αυτό το λόγο τα βάμματα αποτελούν την πρώτη επιλογή όλων αυτών που θέλουν να δουν γρήγορα αποτελέσματα. Τα βάμματα κυκλοφορούν σε φιαλίδια των 50 και 100 ml. Προμηθευτείτε τα από ένα καλό online φαρμακείο.

Το βάμμα της λεβάντας χρησιμοποιείται κυρίως για τη μείωση του άγχους και της υπερέντασης. Το φυτό έχει γνωστές και ισχυρές ηρεμιστικές ιδιότητες και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θετικά αποτελέσματα σε περιπτώσεις μελαγχολίας και ήπιας κατάθλιψης.

Οι βοτανοθεραπευτές το συστήνουν για την αντιμετώπιση των νευρικών πονοκεφάλων και της αϋπνίας. Μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί ως κομπρέσα στο μέτωπο, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά περιπτώσεις ημικρανίας. Η λεβάντα απομακρύνει την κούραση και την αρνητική επίδραση από την έντονη κατανάλωση αλκοόλ.

Έρευνες έχουν δείξει πως έχει και υποτασική δράση, ρίχνοντας την πίεση και μειώνοντας την ταχυπαλμία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ακόμα, είναι γνωστό πως έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, για αυτό τη χορηγούν για την επούλωση μικρών πληγών και κοψιμάτων. Θεωρείται κατάλληλη για τον καθαρισμό του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, εκζεμάτων και άλλων δερματοπαθειών.

Εδώ και δεκαετίες το βάμμα λεβάντας χορηγείται κατά των θωρακικών λοιμώξεων όπως ο βήχας, το άσθμα και η βρογχίτιδα και με τη μορφή εισπνοών σε περιπτώσεις κρυολογημάτων ή γρίπης.

ereportaz.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...