Υπάρχουν ελπίδες! Αντιμετώπιση του HIV…

11

Υπάρχουν ελπίδες! Αντιμετώπιση του HIV…

Νέες ελπίδες γεννιούνται για την επιστημονική κοινότητα σχετικά με την αντιμετώπιση του HIV.
Ένα παιδί από τη Νότια Αφρική, που πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τον ιό HIV κατά τη διάρκεια της γέννησής του και διαγνώσθηκε ενώ ήταν ενός μήνα, κατάφερε να παραμείνει απαλλαγμένο από τον ιό για 8½ χρόνια μετά την έγκαιρη θεραπεία.

Αυτή η σπάνια περίπτωση αναπτέρωσε την ελπίδα των επιστημόνων καθώς είναι αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να δείξουν τον δρόμο για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Με την περίπτωση αυτή υποδηλώνεται ότι ο ιός μπορεί να ελεγχθεί με κάποιον τρόπο εκτός από την καθημερινή και δια βίου χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων.

«Αυτό είναι πραγματικά το πρώτο βήμα προς την ύφεση του HIV και μια θεραπεία» δήλωσε η Deborah Persaud, ιολόγος στο Κέντρο Παιδιών του Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη.

«Η κατανόηση των παραγόντων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι πραγματικά χρήσιμη ενημέρωση για την επιστήμη», πρόσθεσε.

Από τα εκατομμύρια των παιδιών παγκοσμίως που είναι θετικά στον ιό, το 9 ετών αγόρι είναι ένα από τα τρία που έχουν αναγνωριστεί από τους επιστήμονες ως ασθενείς που κατάφεραν να σταματήσουν την εξέλιξη του ιού για μεγάλο διάστημα.

Ο Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων, τόνισε πως αυτά τα νέα είναι αισιόδοξα ωστόσο η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «ύφεση» και όχι ως «θεραπεία».Σημείωσε επίσης ότι ο ιός HIV τείνει να κρύβεται σε παράξενα μέρη και ότι “δεν είναι εντελώς αδιανόητο” ότι ένα μικρό τμήμα του του μπορεί να παραμείνει στο σώμα του και να αρχίσει να αναπαράγεται πάλι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την περίπτωση αυτή είναι πως το παιδί έχει αναπτύξει μια αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση στον ιό σχετικά νωρίς και πως η θεραπεία στη συνέχεια προστάτευσε το παιδί. Η ομάδα γιατρών που παρακολουθεί το παιδί ελπίζει τώρα να διαλευκάνει το μυστήριο για το ποιο στοιχείο επιτρέπει σε ένα παιδί που έχει υποβληθεί σε θεραπεία να καταστείλει τον ιό απεριόριστα.
lay-out.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...