Διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε μόνον βιολογικά…

29

Διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώμε μόνον βιολογικά…

Στα μήλα έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 45 είδη φυτοφαρμάκων!

Στη βρώμικη δωδεκάδα, σύμφωνα με το Enviromental Working Group με έδρα την Ουάσιγκτον ανήκουν: τα μήλα, οι φράουλες, τα σταφύλια, οι ντομάτες, τα ροδάκινα κτλ. Σύμφωνα με τον κατάλογο του 2016, οι φράουλες κρατούν την πρωτιά και ακολουθούν τα μήλα με τα περισσότερα φυτοφάρμακα.

Φυτοφάρμακα έχουν εντοπιστεί σε χυμούς μήλων αλλά και σάλτσες μήλων. Ασφαλέστερες εναλλακτικές το καρπούζι, οι μπανάνες και τα μανταρίνια. Οι φράουλες, επίσης, πρωτοστατούν στη «βρώμικη» λίστα παγκοσμίως εξαιτίας της πληθώρας φυτοφαρμάκων που έχουν εντοπιστεί σε αυτές.

Ενδιαφέρον έχει ότι οι κατεψυγμένες φράουλες κατατάσσονται σε καλύτερη κατάσταση από άποψη φυτοφαρμάκων. Τα ακτινίδια ή ο ανανάς είναι μία πολύ καλύτερη εναλλακτική, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Στη λίστα των φρούτων και λαχανικών με τα περισσότερα εντοπισμένα φυτοφάρμακα βρίσκονται: τα σταφύλια, το σέλερι, το σπανάκι, τα ροδάκινα, οι κόκκινες πιπεριές, τα νεκταρίνια, το αγγούρι με 86 διαφορετικά είδη φυτοφαρμάκων(!!!), τα ντοματίνια, οι πατάτες, το μαρούλι…

Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο ΕΔΩ.
ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...