Ο αόρατος εχθρός των γυναικών! Έρχεται μαζί με το καλοκαίρι…

167

Ο αόρατος εχθρός των γυναικών! Έρχεται μαζί με το καλοκαίρι…

Μόλις αρχίσουν τα πρώτα μπάνια, το μόνιμο άγχος των γυναικών είναι οι ενοχλήσεις που χτυπούν την πόρτα της ευαίσθητης περιοχής.

Κάτι η ζέστη, η υγρασία, η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής στις πισίνες και η χαλαρότητα που μας διακατέχει, ευνοούν την εμφάνιση των συνηθισμένων γυναικολογικών προβλημάτων, όπως οι μύκητες ή η κολπίτιδα. Υπάρχουν όμως κάποιες απλές συμβουλές που θα μας προφυλάξουν από τα ενοχλητικά αυτά προβλήματα.

Μην κάθεσαι ποτέ απευθείας στην άμμο. Για καλύτερη προστασία στρώσε μία ψάθα, η οποία δεν ποτίζει υγρασία, και άπλωσε την πετσέτα σου πάνω σε αυτή. Διαβάστε παρακάτω…

Μην χρησιμοποιείς πετσέτες άλλων, ούτε καν της κολλητής σου. Η πετσέτα είναι ένα πολύ προσωπικό αξεσουάρ και μπορεί δυστυχώς να γίνει το μέσο για να μεταδοθούν διάφορες ασθένειες.

Μη μένεις αρκετή ώρα με βρεγμένο μαγιό. Έχε μαζί σου ένα δεύτερο ή και τρίτο μαγιό, ώστε να αλλάζεις το κάτω μέρος.

Αν πρόκειται να αγοράσεις καινούριο μαγιό, προτίμησε κάποιο που να είναι φτιαγμένο από υλικό που στεγνώνει γρήγορα.

Αν έχεις περίοδο, μην ξεχνάς τους κανόνες υγιεινής που αφορούν ταμπόν και σερβιέτες. Φρόντισε να τα αλλάζεις όσο συχνά χρειάζεται.

Πριν χρησιμοποιήσεις μία πισίνα, βεβαιώσου για την καθαριότητά της, όπως κάθε πότε φιλτράρεται το νερό, ή αν προσκομίζουν όλοι ιατρική βεβαίωση.

Κάνε κολπικές πλύσεις με ξύδι αραιωμένο σε νερό. Αυτό το γιατροσόφι κάνει θαύματα.

youweekly.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...