ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παρατηρείστε τα αυτιά σας! Αν έχουν ΑΥΤΟ, τότε ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ…

1402

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παρατηρείστε τα αυτιά σας! Αν έχουν ΑΥΤΟ, τότε ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ…
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι καρδιακές παθήσεις οφείλονταν σε παράγοντες όπως το βάρος, η διατροφή, το κάπνισμα ή η κληρονομικότητα. Μια νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει άλλον έναν παράγοντα και αυτός είναι τα… αυτιά!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι μικρές τριχούλες που όλοι έχουμε στο εσωτερικό των αυτιών μας μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη κάποιας καρδιοπάθειες, σύμφωνα με έρευνα και χρόνιες μελέτες.
Μια διαγώνια τσάκιση που μπορεί να υπάρχει στον λοβό του αυτιού, ενδέχεται να συνδέεται με κάποια στεφανιαία αρτηριακή πάθηση, βάση ερευνών που έγιναν σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

ear
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερική πριν λίγο καιρό σε ημερίδα ιατρικής παθολογίας, ο Δρ. Edston συσχέτισε τη τσάκιση στο αυτί με καρδιακές παθήσεις και στα δύο φύλα.
Σε ό,τι αφορά το τριχωτό που αναφέρθηκε παραπάνω, όσες περισσότερες είναι αυτές οι τριχούλες, τόσο περισσότερη τεστοστερόνη υπάρχει στον οργανισμό και αυξάνονται οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής στο άτομο, είτε πρόκειται για άντρα, είτε για γυναίκα.
Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες και όχι μόνο τα αυτιά.

loading...