Ήλιος ο θαυματουργός! Τι επίδραση έχει στη διάθεση μας…

68

Ήλιος ο θαυματουργός! Τι επίδραση έχει στη διάθεση μας…

 

 

Έχετε παρατηρήσει πως τις ηλιόλουστες μέρες η διάθεση και ενέργεια σας είναι εντελώς διαφορετικές?Τα ίδια προβλήματα και τρεχάματα έχουν μια άλλη διάσταση με τις ακτίνες του ήλιου να σας κάνουν να σκέφτεστε πιο θετικά?Πέραν του οτι είμαστε μεσογειακά κορίτσια, αν είμαστε σε θέση να «ρουφάμε» αρκετό ήλιο μέσα στην ημέρα το κέφι μας θα παραμείνει αμείωτο.

Αυτό μάλιστα φαίνεται ότι αφορά όλον τον πληθυσμό και όχι μόνο τα άτομα που διαγιγνώσκονται με Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή (Seasonal Affective Disorder).Μια βροχερή ημέρα ή μια ημέρα με περισσότερη ρύπανση, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα νιώθουν χειρότερα ψυχολογικά. Ωστόσο, δεν παρατηρήσαμε κάτι τέτοιο στην έρευνά μας. Μελετήσανε την ποσότητα του ηλιακού φωτός που φθάνει στο έδαφος. Λάβανε υπόψη παραμέτρους όπως οι συννεφιασμένες ημέρες, οι βροχερές ημέρες, η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Και όμως αυτές οι παράμετροι δεν φάνηκε να παίζουν ρόλο.

Το μόνο πράγμα που ήταν πραγματικά σημαντικό ήταν η ποσότητα του χρόνου μεταξύ της ανατολής και της δύσης. Οι χειμωνιάτικοι μήνες αποτελούν μια περίοδο κατά την οποία θα έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας. Με δεδομένο ότι είναι λιγότερες οι ώρες με ήλιο μέσα στην ημέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι επόμενο να είναι ιδιαιτέρως ευάλωτοι σε συναισθηματικές διαταραχές. Είναι σημαντικό λοιπόν να εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα σε εξατομικευμένο επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...