Μοναδικό! Ετοιμάζουν κάψουλα με βάση το σταμναγκάθι! Ποια τα οφέλη…

34

Μοναδικό! Ετοιμάζουν κάψουλα με βάση το σταμναγκάθι! Ποια τα οφέλη…

 

 

Σημαντικά συμπεράσματα από έρευνα του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής και του Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Σημαντικά οφέλη για την λειτουργία του οργανισμού και κυρίως για την αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη, αποδείχθηκε, ότι έχει το σταμναγκάθι που φύεται στην Κρήτη.
Αυτό αποδείχθηκε μετά από έρευνα που ζήτησε το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής και πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Sheffield (Department of Oncology, Human Nutrition Unit). Την έρευνα συντόνισαν οι Dr. Lauren Owen και Κωσταντίνος Μαντατζής με ερευνητές τους Sophia Joanne Blackler και Sakar Salih.
Οι ιδιότητες του άγριου αυτού χόρτου μελετήθηκαν σε 54 άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων και ηλικιών, οι οποίοι κατά ένα μέρος ήταν ασταθείς διατροφικά.

Οι ερευνητές προσανατολίστηκαν στην αναγνώριση των πιθανών ευεργετικών ιδιοτήτων του φυτού στη ρύθμιση του γλυκαιμικού δείκτη και της γνωστικές λειτουργιές του ανθρώπου όπως η μνήμη, η προσοχή και άλλες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα Ρέθεμνος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, το εύρημα, το οποίο ήδη θεωρείται πολύ δυνατό και ενδιαφέρον, είναι, ότι το σταμναγκάθι οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης. Τα αποτελέσματα, δηλαδή, έδειξαν, ότι το σταμναγκάθι βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα και βοηθά στην αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη σε ήδη πάσχοντες. Ταυτόχρονα λειτουργεί ευεργετικά σε ανθρώπους με καλό δείκτη γλυκόζης ενώ λειτουργεί προληπτικά αλλά και ως ασπίδα σε όσους έχουν προδιάθεση.

Η ΚΑΨΟΥΛΑ GLUCOSPIN
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής έχει ήδη δημιουργήσει την κάψουλα GLUCOSPIN που περιέχει όλες τις ευργετικές ιδιότητες του σταμναγκαθιού.
Ωστόσο, το χάπι δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά καθώς βρίσκονται στην γραφειοκρατική διαδικασία ανάθεσης σε εταιρεία παραγωγής και διάθεσης του συγκεκριμένου σκευάσματος, για το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διεθνείς κανόνες για την υγεία.
Θεωρείται, όμως, ήδη ως μια σημαντική πρόοδο στον τομέα της αντιμετώπισης του ζαχαροδιαβήτη και βέβαια για άλλη μια φορά ένα άγριο είδος της τοπικής πανίδας, έρχεται να προστεθεί δυναμικά στον κατάλογο των Κρητικών φυτών που αποτελούν «ασπίδα» για την ανθρώπινη υγεία.

ΠΗΓΗ: candianews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...