Γονείς προσοχή! Προστατεύστε τα παιδιά σας…

20

Γονείς προσοχή! Προστατεύστε τα παιδιά σας…

 

 

Συμβουλές προς τους γονείς για την προστασία των παιδιών τους από τους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου, δίνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «τα παιδιά είναι ίσως η πιο ευάλωτη κατηγορία χρηστών του διαδικτύου» και η Αστυνομία να παραθέτει «στοιχειώδη μέτρα» υπόψη των γονέων, όπως το να μάθουν στα παιδιά τους ότι δεν πρέπει ποτέ να συναντούν διαδικτυακούς φίλους κατά πρόσωπο ή να δίνουν προσωπικές πληροφορίες.

«Είναι σημαντικό να εμπεδώσουμε στα παιδιά μας ότι πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορεί να βρίσκεται οποιοδήποτε πρόσωπο, που μπορεί να είναι ακόμα και εγκληματίας» αναφέρεται.

Η Αστυνομία προτρέπει τους γονείς να μάθουν στα παιδιά να μη δίνουν ποτέ τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή πληροφορίες, όπως το πού πηγαίνουν σχολείο ή πού τους αρέσει να παίζουν.

Επίσης, θα ήταν κάλο να μάθουν στα παιδιά πως ότι διαβάζουν ή βλέπουν στο διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αλήθεια, καθώς και να τα ενθαρρύνουν να ρωτούν εάν έχουν αμφιβολίες.

Ακόμη, οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν τη δραστηριότητα του παιδιού τους στο διαδίκτυο, με τη χρήση προηγμένου λογισμικού και να συνδέονται μαζί με τα παιδιά τους, κυρίως όταν αυτά είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Προτείνεται, εξάλλου, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους στο σπίτι, ώστε να ασκείται ο απαιτούμενος έλεγχος από εσάς.

«Τα πιο πάνω μέτρα κάνουν τον ανήλικο χρήστη του διαδικτύου να αισθάνεται ότι δεν είναι ελεύθερος και ανεξέλεγκτος, ενώ αποτρέπουν τον κίνδυνο από του να πέσει ένας ανήλικος θύμα διαδικτυακής διαφθοράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: reporter.com.cy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...