Οι τροφές που σχετίζονται με την αλλεργία της γύρης! Προσοχή…

52

Οι τροφές που σχετίζονται με την αλλεργία της γύρης! Προσοχή…

 

 

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τις αλλεργίες που προκαλούνται από διάφορα είδη γύρης. Όμως και η κατανάλωση κάποιων φρούτων, λαχανικών ή μπαχαρικών μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Το φαινόμενο λέγεται διασταυρούμενη αντιδραστικότητα και συμβαίνει επειδή οι πρωτεΐνες σε ορισμένα τρόφιμα είναι παρόμοιες με εκείνες που προκαλούν αλλεργίες πρωτεϊνών σε κάποια γύρη.

Τυπικά, θα μπορούσαν να προκαλέσουν τσούξιμο ή φαγούρα στο στόμα σε μερικούς ανθρώπους, σύνδρομο αλλεργίας στη γύρη των τροφίμων ή σύνδρομο στοματικής αλλεργίας, που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο λαιμό ή αναφυλαξία. Το μαγείρεμα των φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτής της αντίδρασης.

Δείτε ποια είναι τα συγκεκριμένα τρόφιμα και φροντίστε να είστε επιφυλακτικοί αν είστε ευαίσθητοι στη γύρη.

Ο φλοιός των δέντρων, η σημύδα, μπορεί να είναι μια πηγή ανοιξιάτικης αλλεργίας. Τα δέντρα απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες γύρης που μπορεί να διανεμηθεί μίλια μακριά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αν είστε αλλεργικοί στη γύρη των δέντρων, μπορεί επίσης να είστε αλλεργικοί με τα μήλα, το σέλινο, τα φουντούκια και τις πατάτες.

Τα ροδάκινα και τα αχλάδια, θα μπορούσαν επίσης να σας προκαλέσουν συμπτώματα αν έχετε αλλεργία στη γύρη των δέντρων.

Η γύρη, εκτός από την άνοιξη είναι συνήθως πρόβλημα και το φθινόπωρο, όταν κατηγοριοποιείται σε πολλές περιπτώσεις αλλεργικής ρινίτιδας. Το αγριόχορτο υπάρχει από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο, αλλά κορυφώνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου σε πολλές περιοχές.

Αν είστε αλλεργικοί στη γύρη, θα μπορούσαν και οι μπανάνες να σας δημιουργήσουν προβλήματα.

Εχετε αλλεργία στο αγριόχορτο; Τότε μπορεί επίσης να προκληθεί αλλεργική αντίδραση με το καρπούζι ή το πεπόνι.

Το καλοκαίρι η αλλεργία της γύρης των χόρτων είναι στα καλύτερά της. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 1.200 ποικιλίες χόρτου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό συμπεριλαμβανομένης της αγριάδας, προκαλούν αλλεργίες.

Αν έχετε αλλεργία στη γύρη των χόρτων, να είστε δύσπιστοι όσον αφορά τα πορτοκάλια, τα φιστίκια, τα πεπόνια, το καρπούζι και τα μανταρίνια.

Οι ντομάτες και οι άσπρες πατάτες μπορούν επίσης να προκαλέσουν αντιδράσεις για άτομα με αλλεργία στη γύρη του χόρτου.

Η γύρη της αρτεμισίας είναι ένα πολυετές ζιζάνιο που μπορεί να μεγαλώσει και να φτάσει μέχρι και 2 μέτρα ύψος.

Οσοι είναι αλλεργικοί στην αρτεμισία, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με το σκόρδο, το σέλινο, το κρεμμύδι και μια ποικιλία από μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων κύμινου, μαϊντανού, κόλιανδρου, γλυκάνισου και μάραθου.

Καρότα, πιπεριές και μήλα, μπορούν επίσης να προκαλέσουν διασταυρούμενη αντιδραστικότητα σε άτομα με αλλεργία γύρης σε βότανα.

ΠΗΓΗ: medinova.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...