Χάπι της επόμενης ημέρας: τι πρέπει να γνωρίζετε…

51

Χάπι της επόμενης ημέρας: τι πρέπει να γνωρίζετε…

 

 

Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο λεπτό αλλά και σοβαρό ζήτημα να αποτελεί taboo και να μην συζητιέται όσο θα έπρεπε και κυρίως,ανοιχτά όταν αφορά τόσες γυναίκες,ειδικά σε νεαρή ηλικία.

Η «επείγουσα αντισύλληψη», όπως κάποιοι λένε το χάπι της επόμενης ημέρας, είναι μία μέθοδος έκτακτης ανάγκης που προλαμβάνει μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.Το χάπι περιέχει μία ορμόνη, την προγεστερόνη, η οποία υπάρχει και στα αντισυλληπτικά χάπια. Η περιεκτικότητά του στη συγκεκριμένη ορμόνη σε συνδυασμό με οιστρογόνα εμποδίζει τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Πιο συγκεκριμένα η δράση του είναι τριπλή:

1.Εμποδίζει τις ωοθήκες να απελευθερώσουν το ωάριο.

2.Παρεμποδίζει το σπερματοζωάριο να γονιμοποιήσει το ωάριο που πιθανόν έχει ελευθερωθεί.
3.Εμποδίζει το γονιμοποιημένο ωάριο να προσκολληθεί στην εσωτερική στοιβάδα της μήτρας κι έτσι να ξεκινήσει η κύηση.Ένα ωάριο για να γονιμοποιηθεί χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ημέρες από την σεξουαλική επαφή.

Το ιδανικότερο είναι να το πάρετε στο πρώτο εικοσιτετράωρο ,αλλά το περιθώριο που αναγράφεται στη συσκευασία, διαφέρει ανάλογα με το ποιο χάπι θα προτιμήσετε.Καμία μέθοδος αντισύλληψης δεν είναι 100% αποτελεσματική.

ΠΗΓΗ: ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...