Τα μυστικά της γιαγιάς για να μας περάσει το κρυολόγημα…

260

Τα μυστικά της γιαγιάς για να μας περάσει το κρυολόγημα…

 

 

Σιρόπια,παστίλιες,χάπια,αντιβιώσεις πάντα στην πρώτη γραμμή μόλις αρρωστήσουμε πραγματικά ή απλώς…βήξουμε.Έχουμε κακομάθει και ξεχάσει τα αιώνια μυστικά της γιαγιάς,αυτό που πολύ όμορφα αποκαλούμε στα Ελληνικά γιατροσόφια που πάντα μα πάντα αποδίδουν όσο τίποτα!Για να τα δοκιμάσουμε ξανά!Το φασκόμηλο περιέχει πολλά βιοενεργά συστατικά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ασκούν ευεργετική δράση σε περιπτώσεις κρυολογήματος, λαρυγγίτιδας.

Ένα πικάντικο φαγητό, όπως ένα πιάτο με καυτό κάρι, μπορεί να ανακουφίσει από τη μπουκωμένη μύτη ή το πονεμένο αυτί. Αυτό κάνει τη μύτη και τα μάτια να τρέχουν, αποβάλλοντας τη βλέννα.

Το σκόρδο, επίσης, βοηθά στην αποβολή της βλέννας, ενώ είναι επίσης γνωστό αντιικό, αντιβακτηριακό και αντιοξειδωτικό τρόφιμο.

Το μέλι πλούσιο σε φλαβονοειδή συνιστάται εδώ και αιώνες ως «φάρμακο» για τον βήχα. Έρευνα του Πολιτειακού Κολεγίου Ιατρικής της Πενσυλβάνια, σε 105 παιδιά που λάμβαναν μία έως δύο κουταλιές μέλι μισή ώρα πριν κοιμηθούν, διαπίστωσε ότι το μέλι δρα πιο αποτελεσματικά κατά του βήχα απ’ ό,τι πολλά αντιβηχικά σιρόπια.

ΠΗΓΗ:ladyslife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...